red velvet muffins med smørkrem

Red velvet-muffins med smørkrem

Red velvet-muffins med smørkrem og karamell er en dekadent fristelse som de færreste klarer å motstå. De passer perfekt på Valentinsdagen og morsdagen – eller når du måtte ha lyst på noe ekstra godt. Muffinsene er saftige og myke, og fylt med en søt og salt peanøttsmør-karamell. (Bilder av hvordan man fyller muffins, finner du her)

Å lage karamell krever litt teknikk og tålmodighet, men er ikke altfor vanskelig å få til. Muffinsene er like gode uten fyll, og kan også fylles med syltetøy eller nutella.

red velvet muffins med smørkrem
Muffinsene er lekre å se på og smaker himmelsk. Gøy å leke seg med strø og farger:)

Toppet med silkemyk smørkrem er de helt perfekte – ja, rett og slett en syndig nytelse. Jeg anbefaler å bruke muffinsbrett når man lager muffins, og å kjøpe former som man vet holder formen sin. Jeg bruker disse fra Nille.

Red velvet muffins kan lages så lette eller vanskelige som man vil, men blir utrolige gode hver gang. Den letteste versjonen er selvfølgelig uten fyll (eller fylt med syltetøy/nutella) og toppet med melis eller et enkelt lag med smørkrem.

Som mange vet er jeg utrolig glad i å lage muffins – de ser så søte ut og kan varieres i det uendelige. Så dersom du er interessert i noen andre smaker, kan jeg anbefale disse muffinsene:

Red velvet-muffins med smørkrem

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

8

muffins
Forberedelse

50

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

1

hour 

8

minutes

Saftige og myke red velvet-muffins med smørkrem og peanøttsmør-karamell.

Ingredienser

  • Muffins
  • 80 gram smør, romtemperert

  • 150 gram sukker

  • 1 egg

  • 1 spiseskje kakaopulver

  • 1/2 – 1 teskje rød konditorfarge

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 1,2 desiliter rømme (litt mer en 1 desiliter)

  • 1/4 desiliter melk, romtemperert

  • 130 gram hvetemel

  • 1/2 teskje bakepulver

  • 1,5 teskje hvitvin- eller eplesiderseddik

  • Peanøttsmør-karamell
  • 100 gram sukker

  • 45 gram smør

  • 60 milliliter fløte

  • En klype salt

  • 1 spiseskje peanøttsmør

  • Smørkrem
  • 120 gram smør, romtemperert

  • 200 gram melis

  • 2 spiseskjeer melk

  • 1 teskje sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Muffins
  • Forvarm ovnen til 170 grader. 
  • Rør smør og sukker mykt i en bakemaskin et par minutter på middels hastighet. Tilsett egget, og rør til alt er godt blandet. 
  • Tilsett kakaopulver, bakepulver, konditorfarge og vaniljeessens, og rør sammen til en mørk masse.
  • Rør sammen rømme og melk og hvitvinseddik. La maskinen gå på lav hastighet, og hell i halvparten av væsken. Hell deretter i halvparten av melet. Så resten av rømmeblandingen, og deretter resten av melet. La maskinen gå hele tiden.
  • Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll dem halvfulle med røre.
  • Stek midt i ovnen ved 170 grader i 18-20 minutter til muffinsene har en svampaktig konsistens. La avkjøle på rist før du fyller og pynter.
  • Når muffinsene er avkjølt, bruk en liten skje, og ta en bit ut av midten av muffinsen. Legg til side og fyll hullet med karamell. Topp med biten du tok ut, og klem litt ned. (bilder av prosessen er linket til i teksten over) Sprøyt smørkremen over hullet og pynt med strø, sjokolade eller bær.
  • Peanøttsmør-karamell
  • Hell sukkeret i en liten kjele med tykk bunn. Varm opp på medium varme, mens du hele tiden rører med en slikkepott eller en tresleiv. Sukkeret vil klumpe seg, og deretter smelte til karamell. Det viktig å røre hele tiden, så ikke sukkeret brenner seg.
  • Når sukkeret har smeltet, og begynt å bli gyllenbrunt – tilsett smøret som er delt i mindre biter. Rør umiddelbart kraftig med en ballongvisp, så alt blandes og karamellen ikke skiller seg. Forsiktig – det vil sprute. (Hvis karamellen skiller seg, ta den av varmen, og visp kraftig i noen minutter til karamellen samler seg igjen) La boble på komfyren på medium varme uten å røre i cirka ett minutt.
  • Hell i fløten gradvis i en tynn stråle under omrøring. Slutt å røre, og la karamellen boble i cirka ett minutt på medium varme. Ta vekk fra varmen, og rør inn salt og peanøttsmør. Avkjøl før bruk. Karamellen vil tykne raskere om du setter den i kjøleskapet.
  • Smørkrem
  • Rør romtemperert smør mykt i en bakemaskin med ballongvisp. Sikt inn melis og rør til alt er godt blandet.
  • Tilsett melk og sitronsaft, og kjør i bakemaskinen i ett minutt til smørkremen er jevn og uten klumper. (Dersom den skiller seg, se tips under)
  • Ha smørkremen over i en sprøytepose med stjernetyll, og topp muffinsene med et generøst lag smørkrem.

Tips

  • Fyll – Hvis du ikke vil lage karamell, kan du også fylle muffinsene med syltetøy eller nutella – eller vanlig peanøttsmør.
  • Hvis smørkremen skiller seg – varm bollen forsiktig (for eksempel med en føner), mens maskinen går på medium hastighet. Smørkremen vil samle seg igjen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*