Restepai med kalkun

Mange serverer helstekt kalkun på nyttårsaften, og sitter ofte igjen med mye rester. Denne nydelige paien blir et fantastisk måltid av restekjøttet. Faktisk må jeg innrømme at jeg synes paien er hakket bedre enn helstekt kalkun.

Oppskriften er en forenklet versjon av en oppskrift fra en gammel julespesial med Jamie Oliver, og har blitt en fast juletradisjon siden.

Det som gjør den ekstra god og saftig er at den serveres med en nydelig saus. Så husk og også ta vare på alt av stekejuice fra brettet du stekte kalkunen i!

Restepai med kalkun

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: BritiskDifficulty: Medium
Serverer

8

servings
Forberedelse

40

minutes
Steketid

1

hour 
Til sammen

1

hour 

40

minutes

Saftig kalkun- og purrepai med butterdeiglokk.

Ingredienser

  • 2-3 skiver bacon

  • En neve frisk timian

  • Olivenolje

  • 5 purre, vasket og skåret i én centimeter rundinger 

  • Salt og pepper

  • 800 – 1000 gram kalkun

  • 1 liter utblandet grønnsaks- eller kyllingbuljong/saus fra steking av kalkunen

  • 2 spiseskjeer mel

  • 2 spiseskjeer créme fraiche

  • 5 plater butterdeig 

  • 1 egg til pensling 

Fremgangsmåte

  • Skjær baconet i små biter. Stek på medium varme i en stor panne med høye sider, uten olje eller smør, til det begynner å få farge. 
  • Tilsett en klunk olivenolje og frisk timian. Ha oppi purren, og la surre på medium varme i 5 minutter. Sett ned varmen noe, legg på lokk (eller dekk med folie) og la putre videre i 30 minutter til purren «faller sammen» og blir blank og myk. Rør innimellom. 
  • Del kalkunkjøttet i mindre biter (unngå tørre partier), og ha oppi pannen sammen med purren. Strø over melet, og rør godt. Hell over buljong, rør inn créme fraiche, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper. La putre i 10-15 minutter. 
  • Ta pannen av ovnen, og sil blandingen litt av gangen, så den ekstra sausen drypper ned i en bolle eller kjele. Dette blir sausen. Fordel resten av kalkunblandingen i en smurt ildfast form. 
  • Legg butterdeigplatene, så de overlapper hverandre, og kjevle til et lokk som passer formen. Legg lokket over kalkunfyllet så det dekker helt. Skjær noen snitt på toppen, for å få ut damp.
  • Pensle med egg, og dryss over litt havsalt. Stek på 190 grader i rundt 40 minutter til butterdeigen er gyllenbrun. 
  • Kok opp sausen i en liten kjele. Tilsett gjerne 1 teskje maizenna utblandet i vann, dersom den ikke tykner. Server paien med saus og kokte grønnsaker. 
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*