risotto med reker

Risotto med reker

Risotto med reker og fennikel er en nydelig middag med smak av havet og Italia.

Denne middagen har blitt en favoritt her hjemme. En deilig, myk risotto laget på skalldyrkraft og hvitvin, toppet med store villreker og parmesan. Bedre blir det ikke! Retten er enkel å lage, men krever litt innsats og tålmodighet. Vanligvis har jeg lite av det sistnevnte, men når resultatet blir så godt, er det verdt det!

risotto med reker

Kraften kan du lett lage selv ved å koke kraft på rekeskallet, eller du kan kjøpe det ferdiglaget. Fisk- og grønnsaksbuljong fungerer også helt fint. Oppskriften på skalldyrkraft finner du på aperitif.no.

I oppskriften har jeg også brukt sitrongress for å få et ekstra hint av sitron. Det er bare den myke, innerste delen som skal brukes. I denne linken kan du se hvordan det gjøres.

Risotto med reker

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Medium
Serverer

2

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

35

minutes

En nydelig og lett risotto med reker og fennikel.

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smør

  • 1-2 spiseskje olivenolje

  • 4 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 teskje chili, finhakket

  • 1 teskje sitrongress, finhakket (kan sløyfes)

  • 1/2 fenikkel, finhakket

  • 1 teskje gurkemeie

  • 2,5 desiliter risottoris

  • 1,5 desiliter hvitvin

  • 7-8 desiliter varm skalldyrkraft (alternativt fiske- eller grønnsakskraft)

  • 10 små tomater

  • Salt og pepper

  • 1 desiliter parmesan, revet

  • 10-15 store kongereker, skrelt og renset

Fremgangsmåte

  • Start med å finne frem en stor tykkbunnet panne med høye kanter. (En stor kjele kan også brukes.) Varm opp 2 spiseskjeer smør og 1 spiseskje olivenolje.
  • Når smøret og oljen er varm, tilsett 2 finhakkede hvitløksfedd, samt finhakket chilli og sitrongress. La surre i et par minutter til det begynner å bli blankt.
  • Ha så i rekene. La frese under omrøring i rundt et minutt til de såvidt er stekt. Ta ut rekene, og begynn så på risottoen.
  • Bruk samme panne uten å vaske den. Ha i ytterligere 1 spiseskje smør og olje om nødvendig. Ha i resten av hvitløken, finhakket fennikel, gurkemeie og risottoris. Varm dette i 3-4 minutter på medium varme under konstant omrøring.
  • Hell i hvitvin, rør godt, og la dette putre til vinen har fordampet.
  • Varm opp skalldyrkraften. Begynn å tilsette litt og litt av kraften, cirka 1 – 1,5 desiliter hver gang. Rør jevnlig. Når kraften nesten er borte, heller du på mer. Gjenta denne prosessen til nesten all kraften er brukt opp. Det pleier å ta mellom 18-20 minutter. Smak til underveis. Risen skal ikke være for myk, og fortsatt ha litt tyggemotstand.
  • Litt før risen er ferdig, ha oppi tomatene og la dem mykne i risottoen. Når risen er perfekt – rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.
  • Dander kongerekene på toppen, og skvis gjerne over litt sitronsaft. Pynt med urter, parmesan og eventuelt noen fennikeltopper. Bon appétit!

Tips

  • Server risottoen umiddelbart. Den tykner for mye hvis den blir stående.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*