Rødbetsalat med fetaost

Bakte rødbeter og fetaost er en fantastisk kombinasjon. Blandet med en kremet mintdressing og ristede gresskarkjerner blir denne rødbetsalaten ekstra fristende.

Dette er en mettende og god salat som like gjerne kan serveres til lunsj, eller som et tilbehør til grillmaten.

Rødbetsalat med fetaost

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, Tilbehør, Vegetar
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

1

hour 
Total time

1

hour 

20

minutes

Ingredienser

  • 2 store rødbeter

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 8-10 cherrytomater

  • En hjertesalat

  • 1 stor blokk fetaost

  • 1 desiliter ristede gresskarfrø

  • Dressing:
  • Noen friske mynteblader

  • 1 neve frisk basilikum

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 1 teskje sitronsaft

  • 4 spiseskjeer yoghurt naturell

  • Salt og pepper

  • 1 spiseskje honning

Fremgangsmåte

  • Skjær toppen av rødbetene, vask dem godt, og gni dem inn med olivenolje og salt. Pakk hver rødbete godt inn i aluminiumsfolie. Stek i ovnen ved 200 grader i rundt 1 time. Til de er møre.
  • Gresskarfrøene ristes i 3-5 minutter i en varm panne. Rist på pannen innimellom, så de ikke brenner seg. Frøene skal så vidt begynne å bli gylne. Avkjøl.
  • Skjær opp rødbetene i båter. Bland 3/4 deler av rødbetene sammen med salat, tomater, fetaost, og dressing (se under) i en salatbolle. Pynt på toppen med resten av rødbetene og eventuelt litt fersk fetaost. Dryss over de ristede gresskarkjernene og litt salt.
  • Dressing:
  • Bland alle ingrediensene, unntatt honningen, i en kjøkkenmaskin, og bland godt. Eventuelt kan du finhakke urtene for hånd, og blande alt sammen i en skål. Rør inn honning, og smak til med salt og pepper.

Tips

  • Deler du rødbetene i mindre biter før du baker dem i ovnen, reduserer dette steketiden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*