Saftig kyllingburger

Kyllingburger slår aldri feil til middag. Mange oppskrifter er laget med kyllingkjøttdeig, noe jeg ikke er så veldig glad i. Derfor har jeg valgt å lage disse med rene fileter.

Alt mikses sammen i en kjøkkenmaskin, før du former burgerne, og dekker med panko. Den sprø overflaten gjør det hele ekstra saftig. Måltidet blir enda sunnere ved å velgte grønt tilbehør som salat og tomater.

Saftig kyllingburger

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

5

Forberedelser

15

minutes
Steketid

15

minutes
Steketid – poteter

35

minutes
Total tid

1

hour 

5

minutes

En saftig kyllingburger med sprø overflate, som er klar på en halvtime.

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet  (lår- eller brystfilet)

  • 1 vårløk 

  • 1/2 teskje paprikapulver 

  • 1/2 teskje chilipulver eller chiliflak

  • 2 spiseskjeer frisk timian 

  • 1/2 desiliter melk 

  • 1/2 teskje salt

  • 1/4 teskje malt pepper

  • 3-4 desiliter panko eller brødsmuler 

  • Olivenolje og smør 

  • 5-7 hamburgerbrød (avhengig om du gjør burgerne store eller små) 

  • Ovnsstekte poteter
  • 10 medium store poteter 

  • Olivenolje 

  • Frisk timian eller rosmarin

  • Salt og pepper 

Fremgangsmåte

  • Bruker du lårfilet – sjekk først at det ikke er noe beinrester i kyllingen. Skjær filetene i mindre biter. Ha kylling, vårløk, paprikapulver, chilipulver, timian og salt og pepper over i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett melk og én desiliter panko, og kjør alt til en klebrig masse. 
  • Form kyllingdeigen til fem store eller syv mindre hamburgere. Kle en stor tallerken eller stekebrett med bakepapir. Dryss over panko eller brødsmuler. Legg kyllingburgerne på toppen, og dryss resten av brødsmulene på toppen. Klapp pankoen godt inn i burgerne på hver side.
  • Smelt smør og olje i en stekepanne på høy varme. Stek hamburgerne i 4-5 minutter på hver side til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
  • Server gjerne burgerne i hamburgerbrød med salat og basilikum-majones. (Se link nederst på siden)
  • Ovnsbakte poteter
  • Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær potetene i båter, og kok i lettsaltet vann i 5-8 minutter. 
  • Hell av vannet og ha potetene over i en ildfast form. Dryss over olje, salt, pepper og finhakket timian eller rosmarin. Stek i 15–20 minutter til potetene er gyllenbrune. Stek gjerne potetene de siste minuttene under grillelementet, for å få ekstra farge. 

Tips

  • For å lage basilikum-majones – følg oppskriften under og tilsett en neve finhakket basilikum.
  • Server også gjerne med annet grønt tilbehør som stekt salat eller avokado og ovnsbakte tomater.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*