Saftige eplemuffins

Myke og saftige eplemuffins med smak av kanel og mandel.

Norske epler begynner endelig å dukke opp i butikkene. Det er en veldig god grunn til å lage noen deilige epledesserter. Disse muffinsene er enkle og lage, søte og gode, og med en crunchy nøttetopping.

Saftige eplemuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Antall

12

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

20

minutes
Totaltid

40

minutes

Myke og saftige eplemuffins med smak av kanel og mandel.

Ingredienser

  • 115 gram smør, romtemperert

  • 100 gram brunt sukker 

  • 50 gram hvitt sukker

  • 2 store egg

  • 1,5 desiliter naturell yoghurt

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt 

  • 220 gram hvetemel 

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1 teskje kanel 

  • 1/2 teskje salt 

  • 1/2 desiliter melk 

  • 1-2 epler, raspet

  • Topping
  • 1,5 teskje sukker

  • 1/4 teskje salt (gjerne knust flaksalt)

  • 1/2 teskje kanel 

  • 1/4 teskje kardemomme

  • 1 spiseskje havregryn 

  • 2 spiseskjeer mandelflak, eller andre finhakkede nøtter 

Fremgangsmåte

  • Krem sammen smør og sukker til det er luftig. Dette tar et par minutter. 
  • Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg.
  • Så heller du i yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i ett minutt på høy hastighet. Skrap ned langs kanten av bollen, dersom det er nødvendig.
  • Bland de tørre ingrediensene –  mel, bakepulver, kanel og salt – i en bolle. Hell noe av det tørre over i eggeblandingen, tilsett så litt melk. Fortsett å blande det tørre og det våte annenhver gang inn i deigen, til alt er godt blandet.
  • Riv eplene grovt på et rivjern (gjerne med skallet på). Skis noe av saften ut av dem, før du har det over i kakerøren.
  • Fyll muffinsformene halvfulle.
  • Dryss over topping (se under), og stek muffinsene på 180 grader til de er gyllenbrune – cirka 18-20 minutter.
  • Topping:
  • Bland sukker, kanel, kardemomme og salt.
  • Dryss krydderblandingen over toppen av muffinsene. Helt til slutt, drysser du over mandler og havregryn.

Tips

  • Eple kan også byttes ut med gulrot eller pære.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*