salat med aprikosdressing

Salat med aprikosdressing

En sunn og mettende salat med en søt, salt og syrlig dressing laget på aprikos og tomat.

Våren er endelig her, og jeg tror det er flere enn jeg som har sett frem til å kjenne solen varme i ansiktet. Det er herlig at vi endelig er ferdig med vinteren, og kan kose oss mer utendørs!

Været har også gjort sitt til at jeg har fått mer lyst på lett og sunn mat. Salat er alltid en vinner for meg, men det kan fort bli litt kjedelig og smakløst. Derfor er en smakfull dressing helt essensielt!

salat med aprikosdressing

Nylig prøvde jeg en ny dressing med tomat og aprikos, som jeg brukte til en såkalt “salad bowl”. Det var utrolig godt, og løftet hele måltidet til nye høyder. Oppskriften på dressingen kommer fra Jamie Olivers kokebok “Veggis”, og anbefales på det sterkeste. Den smaker både søtt, salt og syrlig med mye umami og litt chili.

I salaten brukte jeg både nudler og egg for å gjøre den ekstra mettende, og litt peanøtter for crunch. Men bruk det du har, og har lyst på!

Salat med aprikosdressing

Recipe by Frøken FysenCourse: lunsjCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

10

minutes
Koketid

6

minutes
Til sammen

16

minutes

En deilig og sunn salat med syrlig og spicy dressing.

Ingredienser

  • Dressing
  • 4 tørkede aprikoser

  • 1 rød chili, renset for frø og innmat

  • 4 cherrytomater

  • 1 desiliter blandede friske urter, for eksempel mint, koriander, thai basilikum, persille

  • 3 spiseskjeer olivenolje

  • 1/2 sitron, saften

  • Salt og pepper

  • Salat
  • 2 egg (4 dersom man er veldig sulten)

  • 100 gram fullkornsnudler

  • 1 hjertesalat

  • 1 gulrot

  • 5-6 soltørkede tomater

  • 7-8 cherrytomater

  • 2 desiliter edameme-bønner, eller andre bønner

  • 1/2 desiliter peanøtter, usaltet

Fremgangsmåte

  • Dressing
  • Rens chilien, og grovhakk aprikosene (legg dem gjerne litt i kokende vann først, dersom de er veldig harde). Finhakk chili og aprikos i en kjøkkenmaskin. Bruk en slikkepott og skrap ned bitene som fester seg på sidene. Gjør dette i flere omganger til blandingen er nesten flytende.
  • Tilsett tomater, urter, olivenolje, sitronsaft og salt og pepper. Kjør videre til alt er fint blandet. Smak til.
  • Salat
  • Kok eggene (cirka 6-7 minutter) og nudler (cirka 4-5 minutter). Dette kan godt gjøres i samme kjele for å minimere oppvasken. Kok også bønnene, dersom de er frosne.
  • Skjær opp salat, gulrot og tomat. Legg nudlene nederst i bollen, og topp med grønnsaker og bønner. Server med dressingen på toppen, eller på siden i en skål. Dryss over hakkede peanøtter og server.

Tips

  • Salaten kan varieres i det uendelige med frukt og grønt du måtte ha tilgjengelig.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*