Salat med laks og mango

En sunn og god lunsj som er laget i en fei. Limesaft og mango gir salat en fin friskhet.

Detaljer

Serverer

2-3 personer

Forberedelse

10 minutter

Steketid

Ingen

Ingredienser:

  • 300 gram salmalaks, skåret i terning-store firkanter
  • 1/2 lime, saften
  • 1/2 granateple, saften og noen hele kjerner
  • En klype maldonsalt 
  • 1 avokado, skåret i små firkanter
  • 1 mango, skåret i små firkanter 
  • 1 vårløk, finhakket
  • 2 ts soyasaus
  • Koriander, finhakket 

Fremgangsmåte:

  1. Begynn med å skjære laksen i terningstore biter. Ha fisken i en skål, og skvis over saften av en halv lime og et halvt granateple. Strø over litt salt, bland godt, og la stå i 5-10 minutter. 
  2. Skjær opp avokado, mango og vårløk (den siste finhakkes). Ha alt over i en salatbolle. Etter at laksen har marinert litt, har du denne og resten av saften over i bollen sammen med frukt og grønnsaker. 
  3. Smak til med soyasaus og eventuelt litt mer maldonsalt. Strø over noen hele granateplekjerner på toppen. 

Tips: Når du tar kjernene ut av granateplet, gjør dette i en bolle under vann. Dette minimerer sprut og søl fra frukten.  

En deilig, frisk og sunn salat til lunsj eller middag.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*