Scones med aprikos

Scones er et nydelig lite bakverk som minner om en blanding mellom en kake, en bolle og et rundstykke. I England serveres de gjerne med syltetøy og “clotted cream” – en ekstra tykk krem. Denne oppskriften gjør sconesen passe søt, men kakene kan gjerne serveres med krem eller syltetøy.

Det viktigste med scones, er å få riktig konsistens. De skal være smuldrete og sandaktig, men samtidig myke med god smørsmak. Dette oppnår du ved å fryse smøret i forkant, og avkjøle kakene før de stekes. På samme måte som man gjør med mørdeig, for å få perfekt sprø paibunn.

I denne oppskriften har jeg tilsatt aprikos og valnøtter, men dette kan også byttes ut med for eksempel sjokolade, peanøtter, tørket fiken eller svisker, rosiner eller bær.

Scones med aprikos

Recipe by Frøken FysenCourse: Frokost, KakeCuisine: EngelskDifficulty: Lett
Antall

12

stykker
Forberedelse

20

minutes
Steketid

15

minutes
Hviletid

30

minutter
Til sammen

1

hour 

5

minutes

Søte og gode scones med aprikos og valnøtt.

Ingredienser

  • 260 gram hvetemel 

  • 100 gram sukker + 2 teskjeer til å strø på toppen

  • 2,5 teskjeer bakepulver

  • 1 teskje vaniljesukker 

  • 1/4 teskje kardemomme

  • En klype salt

  • 115 gram smør, frossent

  • 1,2 desiliter helmelk + 3-4 spiseskjeer til å pensle på kakene før de steker

  • 1 egg 

  • 60 gram aprikos, skåret i små terninger 

  • 60 gram valnøtter, grovhakket 

Fremgangsmåte

  • Hvis aprikosene er harde, legg dem et par minutter i kokende vann, før du skjærer dem i biter.
  • Bland hvetemel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en bolle. 
  • Riv det frosne smøret grovt på et rivjern. (At det er frossent er viktig, fordi det gir kakene riktig konsistens.)
  • Bland smøret og de tørre ingrediensene. Bruk hendene, og smuldre alt godt sammen til det minner om små brødsmuler. Vær nøye, så det ikke er noen store smørklumper igjen i melblandingen. 
  • Mål opp melken. Rør egget inn i melken med en gaffel. Hell dette over i smør- og melblandingen. Bland alt godt sammen. Er deigen for myk, tilsett litt mer mel.
  • Til slutt heller du i aprikos- og nøttebitene. Kna det lett inn i deigen, men vær forsiktig og ikke blande for mye. 
  • Form deigen til en liten sirkel, cirka 2 centimeter tykk (som en liten pizza). Skjær så stykker (som kakestykker). Pensle over med melk, og strø over litt sukker. 
  • La hvile i kjøleskapet i minst en halvtime før steking. Stekes ved 200 grader i 15-18 minutter. Sconesen er ferdig når de er gyllenbrune. 

Tips

  • Kakene kan lages klar dagen før, og stekes om morgenen som frokost. Lag alt helt klart, og pensle med melk og sukker, dekk til med plastfolie, og la stå i kjøleskapet over natten.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*