sitronkake

Sitronkake

En utrolig god og enkel sitronkake som lages i en fei! Perfekt når du får uventede gjester, eller bare ønsker noe ekstra godt til kaffen. 

Av alle kakene jeg lager, er dette absolutt favoritten. Det er en helt enkel formkake med en deilig syrlig sitronsmak. Melisglasuren er prikken over i-en, som gir kaken den ekstra søte smaken den trenger for å balansere syrligheten.

Olje og yoghurt gjør kaken myk og saftig, og raspet sitronskall og saft gir den intense smaken.

Det aller beste er at den står ferdig i løpet av én time! Denne sitronkaken er en sitron-elskers drøm, og en kake som absolutt burde prøves.

Formkake med sitron

Recipe by Frøken FysenCourse: KakerCuisine: KakeDifficulty: Lett
Lager

1

kake
Forberedelse

20

minutes
Steketid

45

minutes
Til sammen

1

hour 

5

minutes

En saftig og god formkake med smak av sitron.

Ingredienser

  • 3 egg

  • 200 gram sukker

  • 150 gram yoghurt naturell, eller rømme

  • 1,5 desiliter solsikke- eller soyaolje

  • 1 sitron, revet skall og saft

  • 230 gram hvetemel

  • 2 teskjeer bakepulver

  • 1 klype maldonsalt

  • 1 teskje vaniljeessens

  • Glasur
  • 1,5 desiliter melis

  • 2-3 spiseskjeer sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform med smør, eller bruk bakepapir. 
  • Bland egg, sukker, og yoghurt i en bolle og bland godt. 
  • Ha mikseren på medium hastighet, mens du heller i oljen litt av gangen. Tilsett så finrevet sitronskall og sitronsaft. 
  • Mel, bakepulver og salt siktes inn i deigen. Rør til alt såvidt er blandet.
  • Smak på deigen. Den skal være søt, men også smake syrlig av sitron. Tilsett eventuelt mer sitronsaft eller skall.
  • Hell i formen og stek midt i ovnen på 175 grader i 45-50 minutter. Stikk en kakenål i kaken. Når den kommer ut uten deig, er kaken gjennomstekt. La den avkjøle.
  • Bland melis og sitronsaft, rør godt og dekk kaken med glasur.

2 Comments

  1. Super oppskrift! Nydelig konsistens. Hadde ikke sitron hjemme så brukte sitronsaft fra flaske, funket bra men bruker ekte sitron neste gang!

     

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*