Sitronmuffins med blåbær – så utrolig godt! Egentlig er det klassiske vaniljemuffins fylt med sitronkrem og toppet med en smørkrem smakssatt med blåbær.
Oppskriften ble til fordi jeg hadde ekstra sitronkrem eller “lemoncurd” igjen etter å ha laget sitronmakroner. Jeg vet ikke med dere, men jeg får ikke nok av den søte og syrlige smaken av sitronkrem, og synes stort sett at alt med sitronkrem er nydelig!
Jeg har laget så mange kaker og desserter med bare sitron, og tenkte derfor at en ekstra smak kunne være gøy. Blåbær og sitron er en klassisk kombinasjon, og valget var derfor lett.

Det er altså tre deler denne cupcaken består av: vaniljemuffins, sitronkrem og smørkrem med blåbær. Det betyr at det er litt jobb å lage, men resultatet er garantert verdt det! Dersom du vil “jukse litt” kan du bruke ferdiglaget sitronkrem, eller eventuelt fylle muffinsene med noe av blåbærsirupen som blir til overs. Det går også an å bruke noen skjeer med blåbærsyltetøy i stedet for hjemmelaget blåbærsirup. Smaken blir da ikke like intens, men god.

Jeg anbefaler også å bruke noen “stødige” muffinsformer, samt muffinsbrett, så kakene ikke smelter utover under steking. Selv bruker jeg alltid disse muffinsformene fra Nille. (ikke reklame)
Oppskriften lager 9 store muffins.
Her er noen andre muffinsoppskrifter som også er verdt å prøve:
God baking!
Sitronmuffins med blåbær
Course: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium9
muffins50
minutes20
minutes1
hour10
minutesSitronmuffins med blåbær. Fylt med sitronkrem og toppet med smørkrem smakssatt med blåbær.
Ingredienser
- Muffins
150 gram smør, romtemperert
150 gram sukker
3 egg
1,5 teskje vaniljeessens
1/2 teskje kardemomme, malt (kan sløyfes)
1,5 teskje bakepulver
150 gram hvetemel
- Sitronkrem
3 eggeplommer
70 gram sukker
80 ml sitronsaft (saft fra ca 1,5 – 2 sitroner)
Sitronskall, ca 1 teskje
3 spiseskjeer smør
- Blåbærsirup
100 gram blåbær
2 spiseskjeer sukker
1 teskje sitronsaft
Litt vann
- Smørkrem
150 gram smør, romtemperert
200 gram melis, siktet
3-4 spiseskjeer blåbærsirup
Fremgangsmåte
- Muffins
- Krem sammen smør og sukker.
- Tilsett ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
- Rør inn vaniljeessens og kardemomme. Sikt inn hvetemel og bakepulver, og blant til deigen er uten klumper.
- Fyll et muffinsbrett med former, og fyll hver form ca 3/4 fulle. Stek på 180 grader i ca 15-20 minutter (litt avhengig av størrelse). Kakene er ferdige når de er stekt i midten, og litt svampaktige på toppen. La avkjøle.
- Sitronkrem
- Rør sammen alle ingrediensene i en kjele, og varm opp på medium lav varme til det begynner å tykne. Pass godt på, og rør hele tiden med en ballongvisp eller slikkepott. Hell sitronkremen over i en ren bolle så snart den begynner å tykne/boble. La avkjøle.
- Blåbærsirup
- Bland blåbær, sukker, sitronsaft og litt vann i en kjele, og kok opp. Mos bærene med en gaffel, og la koke i rundt ti minutter til sirupen begynner å tykne.
- Ta av platen, og sil sirupen, før du lar den avkjøle.
- Smørkrem
- Krem sammen smør og melis i en bakemaskin. Når du har en fin krem uten klumper, tilsett blåbærsirup litt av gangen. Smak til med eventuelt mer sirup eller litt sitron.
- Montering
- Vent til muffinsene er kalde. Bruk en skje, og lag et hull midt i muffinsen. Fyll cirka 1 teskje sitronkrem i hver muffins.
- Ha smørkremen i en sprøytepose og pynt hver muffins med krem. (Eller bruk en kniv eller skje). Topp med blåbær og eventuelt litt mer av blåbærsirupen.
Tips
- Oppbevar muffinsene i kjøleskapet, men ta dem ut ca ti minutter før de skal spises, så smøret i glasuren ikke er så hardt.
- Sitronkremen kan sløyfes, og muffinsene kan også fylles med ekstra blåbærsirup. Lag da gjerne dobbel oppskrift av sirupen.