Sitronmuffins

Søte og syrlige cupcakes fylt med sitronkrem – toppet med søt glasur.

Sitron er en fantastisk ingrediens både i middag, desserter og kaker. Disse muffinsene er fylt med en syrlig “lemon curd”, og toppet med en kremostglasur. En sitronelskers drøm!

Fylte sitronmuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeDifficulty: Medium
Antall

12

stykker
Forberedelse

40

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

1

hour 

Ingredienser

  • Saft og skall fra 1 sitron

  • 3/4 desiliter helmelk, romtemperert (cirka 60 mililiter)

  • 115 gram smør, romtemperert 

  • 150 gram sukker 

  • 2 egg 

  • 1 teskje vaniljeekstrakt

  • 190 gram hvetemel 

  • 1 1/2 teskje bakepulver

  • En klype salt

  • 2 desiliter sitronkrem (lemon curd) – se link nederst på siden.

  • Glasur
  • 125 gram kremost naturell 

  • 60 gram smør, romtemperert

  • 70 gram melis 

  • 1 spiseskje fløte 

  • 1 spiseskje sitronsaft 

  • 1/2 teskje vaniljeessens

  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Mål opp melken, og bland med saften fra én sitron. Rør, og sett til side. Dette vil klumpe seg.
  • Krem sammen smør og sukker. La maskinen gå i et par minutter til alt er lyst og luftig. 
  • Ha i ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang. 
  • Tilsett revet sitronskall og vanilje. 
  • Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Hell halvparten av det tørre i smørblandingen, deretter halvparten av melke- og sitronblandingen. Rør godt, og gjenta til alt er én deig. 
  • Hell røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter på 175 grader til muffinsene er faste å ta på. 
  • La avkjøles helt. Bruk en skje og ta ut cirka én teskje av kaken i midten. Fyll med sitronkrem, og sprøyt glasur over. Pynt med en kvart sitronskive. Oppskriften på sitronkrem ligger i linken til sitron-tiramisu nederst på siden.
  • Glasur
  • Det er viktig at både kremost og smør er romtemperert før alt blandes. Rør smør og kremost godt sammen. Bruker du maskin, la den gå på medium hastighet i cirka ett minutt.
  • Sikt melisen i smør-kremen, og bland godt.
  • Tilsett fløte og sitronsaft, og kjør glasuren på rask hastighet i et halv minutt. Smak til med vanilje og salt.

Tips

  • Lemon curd kan kjøpes ferdig, men blir bedre om man lager den selv.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*