Sjokoladebrød med nutella

Har du litt ekstra tid en dag, og trenger noe godt til kaffen, er dette den perfekte oppskriften.

Deigen til sjokoladebrødet er herlig mettet med egg og smør, og minner om en brioche-deig. Når deigen er hevet, sprer du oppå et tykt lag med Nutella (hjemmelaget eller kjøpt) som gir en deilig smak av nøtter og sjokolade.

Brødene flettes så det er ekstra dekorative på kakebordet. Kombinasjonen av bakverk, nutella, kaffe og nøtter smaker himmelsk. 

  • Antall: 2 store flettebrød
  • Forberedelser: 20 minutter + 100 minutter heving
  • Steketid: 35 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Medium 

Ingredienser:

Søt brøddeig:

  • 175 gram helmelk 
  • 25 gram fersk gjær
  • 100 gram sukker 
  • 3 store egg 
  • 600 gram hvetemel 
  • 1 teskje salt 
  • 115 gram smør, romtemperert 

Fyll:

  • 1,5 – 2 desiliter sjokoladepålegg, som Nutella

Topping: 

  • 2 desiliter melis
  • 4 spiseskjeer sterk kaffe (eller vann) 
  • 1 desiliter pekannøtter, finhakket (andre nøtter som mandel, valnøtt eller hasselnøtter kan også fint brukes) 

Fremgangsmåte:

  1. Varm ovnen til 180 grader. Når den er varm nok, slår du den av igjen, og lar den stå litt åpen. Her skal du varme deigen, mens den hever.  
  2. Varm melken i mikrobølgeovn eller en kjele til den er lunken, cirka 37 grader. 
  3. Smuldre gjær i en bakemaskin med eltekrok. Hell over melken, og løs gjæren opp med en slikkepott eller lignende. Pass på at melken ikke er for varm.
  4. Bland inn sukkeret, og egg – ett om gangen. Rør mellom hver gang.
  5. Hell i nesten alt melet, men la det være igjen et par desiliter. Ha oppi saltet. 
  6. Det myke smøret tilsettes – én spiseskje av gangen. La hver skje med smør blande seg godt, før du har i mer. 
  7. La mikseren gå på lav hastighet i 5-10 minutter, mens deigen eltes. Når den begynner å samle seg, tilsetter du resten av melet litt av gangen til du har en elastisk og fin deig. (du må ikke bruke opp alt melet hvis deigen virker fin og mettet)
  8. Pensle en glassbolle med nøytral olje, og ha deigen over i bollen. Dekk med plastfolie, og plasser i den forvarmede ovnen (som nå er slått av, og har vært avslått i minst 10 minutter) 
  9. La stå i 1 time til deigen har hevet til dobbel størrelse. 
  10. Når deigen har hevet ferdig, kjevler du den ut i et stort rektangel. Smør sjokoladepålegg over hele. Del så deigen i to, og rull sammen til to ruller. (slik du ville gjort det når man baker kanelsnurrer)
  11. Del rullen cirka 3 centimeter fra toppen (slik at toppen fortsatt er samlet). Du har nå to deler som legges oppå hverandre som en flette. Brett endestykkene under fletten, så de ikke er så synlige.
  12. Legg over plastfilm eller et rent kjøkkehånkle, og etterhev på et stekebrett i 40 minutter. 
  13. Stek sjokoladebrødene på 200 grader i rundt 15 minutter. Senk så varmen til 170 grader, og stek videre i ytterligere 20 minutter. De siste fem minuttene kan det være lurt å legge over et bakepapir, så de ikke brenner seg. 
  14. Bland melis og kaffe og pynt brødene med kaffeglasuren. Strø over hakkede nøtter, og kos deg. Spesielt godt sammen med en sterk kopp kaffe.  
Brødene ser deilige ut når de kommer ut av ovnen….
Men blir ekstra gode med kaffeglasur og hakkede nøtter.

Nutella kan du også lage enkelt selv. Følg denne oppskriften til mandelsmør, men bytt ut mandler med hasselnøtter:

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*