sjokoladecookxies

Sjokoladecookies

Endelig skal jeg dele denne supre oppskriften på sjokoladecookies her på bloggen! Dette er deilige “chocolate chip cookies” som smelter på tungen. Det er en av mine absolutt favorittoppskrifter, og noe jeg lager med jevne mellomrom.

Oppskriften på kjeksene er enkel og grei, og det beste er at du kan bruke det du måtte ha hjemme. I stedet for sjokolade kan du for eksempel tilsette: tranebær, kokosflak, karamellbiter, tørket mango osv. På den måten blir kjeksene ulike hver gang. I denne oppskriften har jeg brukt sjokolade og pekannøtter – to nydelige smaker som passer perfekt sammen.

Jeg bruker brunt sukker i oppskriften fordi jeg synes det gir undertoner av karamell, og tilsetter også havregryn for å gi kjeksene litt mer tyggemotstand og konsistens.

Med denne oppskriften er det nesten umulig å gjøre feil, og det aller beste er at kjeksene er ferdig i løpet av en halvtime fra start til slutt. Enjoy:)

Sjokoladecookies

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

16

cookies
Forberedelse

15

minutes
Steketid

12

minutes
Til sammen

27

minutes

Nydelige og enkle sjokoladecookies fulle av smak og med perfekt “bite”.

Ingredienser

  • 120 gram smør, romtemperert 

  • 150 gram brunt sukker 

  • 1 egg

  • 1 teskje vaniljeekstrakt 

  • 180 gram hvetemel 

  • 50 gram havregryn

  • 1/2 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 50 gram mørk sjokolade, grovhakket

  • 50 gram pekannøtter, grovhakket 

Fremgangsmåte

  • Krem sammen smør og sukker i en bakemaskin. Tilsett ett egg og vaniljeessens, og bland godt. Skrap ned bollen underveis, så alt blir godt blandet.
  • Bland sammen hvetemel, havregryn, bakepulver og salt. Hell det tørre gradvis inn i smørblandingen, mens maskinen går på medium hastighet.
  • Tilsett hakket sjokolade og nøtter, og rør til alt såvidt er blandet. Deigen skal være tykk.
  • Bruk en spiseskje, og form små baller av deigen. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir, og klem hver kule litt ned med fingrene. De skal være rundt 1,5 centimeter tykke.
  • Stek på 175 grader i cirka 12 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

  • Bytt ut sjokolade og pekannøtter med det du måtte ha tilgjengelig. 50 gram av hver tilsetning er som regel passe mengde.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*