sjokoladekake med jordbær

Sjokoladekake med jordbær

En nydelig fire lags sjokoladekake med jordbær og krem. Supergod, og veldig enkel å lage!

De norske jordbærene er her, og de må brukes mens de er i sesong:) Denne kaken ser imponerende ut på kakebordet, men er egentlig veldig enkel å lage. Den består av fire sjokoladebunner med pisket krem og jordbær mellom hvert lag. Føler du deg ekstra “fancy”, kan du også pynte med sjokoladebark rundt hele kaken.

Kaken passer best når man får besøk eller skal ha fest, da den burde spises innen to dager på grunn av kremen. Oppskriften kan også fint brukes med andre bær eller frukter, for eksempel kirsebær eller bringebær. Og krem kan byttes ut med smørkrem eller annen glasur.

Sjokoladekake med jordbær

Recipe by Frøken Fysen
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

En deilig sjokoladekake med krem og jordbær.

Ingredienser

  • 250 gram hvetemel

  • 400 gram sukker

  • 70 gram kakaopulver

  • 3 teskjeer bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 120 milliliter solsikkeolje

  • 2 desiliter buttermilk (melk + sitronsaft – se tips under)

  • 1,5 desiliter kaffe

  • 1,5 teskje vaniljeekstrakt

  • Fyll og pynt
  • 4 desiliter kremfløte

  • 2 spiseskjeer sukker

  • 1 kurv friske jordbær

  • 1/2 desiliter jordbærsyltetøy

  • 150 gram kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovenen til 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • Bland sammen alle de våte ingrediensene – hell i den varme kaffen helt til slutt, og ta dette litt av gangen mens du rører, så ikke eggene blir kokt.
  • Bland gradvis inn de våte ingrediensene med de tørre, med bakemaskinen på medium hastighet. Rør til alt er godt blandet, og du har en tynn røre uten klumper.
  • Fordel røren i to smurte former (jeg brukte to former på 20 centimeter, og målte opp så det ble rundt 530 gram i hver form).
  • Stek midt i ovnen til kakene er gjennomstekt ca 25-30 minutter. La dem avkjøle noe, før du tar dem ut av formene og over på en rist.
  • Når de er helt avkjølt, skjær kakene i to med en brødkniv. Forsøk å få bunnene cirka like tykke.
  • Pisk kremfløte og sukker til krem. Ha litt krem og oppskårte jordbær i hvert lag. (dynkt eventuelt hver kakebunn med litt kaffe eller likør). På et av lagene smør også et tynt lag med jordbærsyltetøy nederst.
  • Topp kaken med krem og friske bær. Dersom du lager sjokoladebark, gjøres det på følgende måte: Smelt sjokoladen i vannbad, og smør den så i et tynt lag utover et bakepapir. Rull papiret sammen, og la stivne i kjøleskapet eller fryseren. Åpne så rullen og sjokoladen vil da knekke i fine biter som du kan pynte kaken med.

Tips

  • Buttermilk – dette er et produkt de ikke selger i Norge, men det kan erstattes ved å måle opp romtemperert melk og tilsette noen teskjeer sitronsaft. La det stå i noen minutter til det klumper seg, og ha i deigen.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*