sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten mel

En rik og farlig god sjokoladekake uten mel. Denne kaken er full av verdens aller beste ingrediens – nemlig sjokolade. Med masse mørk sjokolade og kakao i deigen, og en glasur av smeltet melkesjokolade, er dette en himmelsk åpenbaring for alle sjokoladeelskere.

Kaken blir liten i størrelsen (20 centimeters form), men er mer enn nok til rundt 10 personer. Den er veldig mektig, og de aller fleste nøyer seg nok med ett stykke.

sjokoladekake uten mel

Sjokoladekaken er svært enkel å lage, og er klar til servering på under halvannen time (med nedkjøling). Kaken oppbevares kaldt, men er aller best når den får stå i romtemperatur i rundt et kvarter. Server den gjerne med pisket krem og sterk kaffe. Nyt!

Sjokoladekake uten mel

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: FranskDifficulty: Lett
Serverer

10

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

20

minutes
Til sammen

35

minutes

Farlig god og mektig sjokoladekake uten mel og bakepulver.

Ingredienser

  • 170 gram mørk kokesjokolade (50-70 prosent kakao)

  • 110 gram smør, smeltet

  • 150 gram brunt sukker

  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

  • En klype havsalt

  • 2 egg

  • 50 gram kakaopulver

  • Glasur
  • 120 gram melkesjokolade

  • 2 spiseskjeer smør

  • En klype havsalt

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjokoladen og ha den over i en bakebolle. Smelt smøret, og hell det varme smøret over sjokoladen. La stå i ett minutt, før du rører alt sammen. (Er ikke alt smeltet, kan du ha det noen minutter over et vannbad, eller noen sekunder i mikrobølgeovn)
  • Hell smør- og sjokoladeblandingen over i en bakemaskin, og rør inn brunt sukker, vaniljeekstrakt og salt. Ha i ett egg av gangen, og rør mellom hver gang. Sikt kakaopulveret, og fold det forsiktig inn i deigen. Ha røren over i en smurt 20-centimeter stor form.
  • Stek på 175 grader i 20-25 minutter. Den er ferdig når den fortsatt er litt rå i midten. La avkjøle på en rist.
  • Glasur
  • Smelt hakket sjokolade og smør sammen i vannbad. Rør godt sammen, og smak til med litt salt. Smør over toppen av kaken når den er avkjølt. Pynt med for eksempel hakkede nøtter, frukt eller bær eller revet sjokolade.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*