sjokoladekake

Den beste sjokoladekaken

Denne nydelige og mektige sjokoladekaken er den ultimate nytelse for alle sjokoladeelskere der ute!

Dette er etter min mening den perfekte sjokoladekaken. Saftig kakebunn, fylt med nydelig sjokoladekrem med et hint av kaffe. Når man først skal kose seg med kake, hvorfor ikke gå “all out” med denne mektige kaloribomben?

sjokoladekake

Dersom man lager kaken til barn, kan kaffen i glasuren byttes ut med helmelk. Når det gjelder pynt, kan man virkelig leke seg – karamellpopcorn, godteri, fargerikt strø eller sjokoladekuler som jeg har brukt her, passer alt perfekt som topping.

sjokoladekake

Jeg lagde denne sjokoladekaken i en “liten” 20 centimeter kakeform. Likevel blir kaken ganske stor, og med tanke på at den er såpass mektig, passer dette fint til 10-12 personer. Oppskriften kan selvsagt også dobles og lages i en større form, om du venter mange gjester.

Den beste sjokoladekaken

Recipe by Frøken FysenCourse: Dessert, KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

10

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

40

minutes
Til sammen

1

hour 

10

minutes

En saftig og myk sjokoladekake fylt med sjokolade- og kaffeglasur.

Ingredienser

  • 200 gram sukker

  • 140 gram hvetemel

  • 30 gram kakaopulver

  • 1 teskje bakepulver

  • 0,5 teskje natron

  • 1/2 teskje salt

  • 1/2 desiliter solsikkeolje

  • 2 egg

  • 1,5 desiliter buttermilk (kan lages av melk og litt sitronsaft – se fremgangsmåte)

  • 3/4 desiliter sterk kaffe, romtemperert

  • Fyll og glasur
  • 1 desiliter nutella

  • 100 gram smør, romtemperert

  • 200 gram melis

  • 3 spiseskjeer kakaopulver

  • 50 gram smeltet sjokolade

  • 3 spiseskjeer kaffe, lunken

  • En klype salt

  • Pynt, for eksempel sjokoladekuler, popcorn eller kakestrø.

Fremgangsmåte

  • Start med å forbrede buttermilken. Dette meieriproduktet selges ikke i Norge, men kan lages enkelt hjemme. Bland 1,5 desiliter melk med 2 spiseskjeer sitronsaft, og rør rundt. La stå i 10-15 minutter i romtemperatur til melken begynner å klumpe seg. Det har nå blitt buttermilk.
  • Forvarm ovnen til 180 grader over- og undervarme. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  • I en annen bolle bland sammen buttermilk, egg og olje.
  • Hell oljeblandingen inn i de tørre ingrediensene under omrøring. La maskinen gå mens du heller i kaffen. Rør til alt er såvidt samlet.
  • Ha røren i en smurt 20 centimeter stor form, og stek på 180 grader i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakenål eller lignende om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. La sjokoladekaken avkjøles helt, før du skjærer kaken i to.
  • Glasur
  • Kjør smøret i maskinen til det er helt mykt. Tilsett melis og kakaopulver, og rør til alt er godt blandet.
  • Bland inn smeltet sjokolade, og hell i kaffen litt av gangen. Kjør i et par minutter til glasuren er silkemyk.
  • Del kaken i to, og start med det nederste laget. Smør på et tykt lag nutella, og deretter et lag med glasur. Legg på den andre kakebunnen, og dekk med glasur. Pynt så kaken etter eget ønske. Kaken holder seg 2-3 dager i kjøleskapet.

Tips

  • Hvis smøret ennå er litt for hardt når du lager glasuren, kan dette fikses ved å bruke varm kaffe, som mykner opp smøret. (må ikke være for varm)
  • Bytt ut kaffe med helmelk for å lage en mer barnevennlig kake.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*