Sjokolademousse med oreo

Lett og luftig sjokolademousse på en seng av oreo – en syndig god dessert.

Dette er den perfekte desserten å servere i juleselskap, eller andre selskaper for den saks skyld. Desserten er lett og god, med en fyldig sjokoladesmak.

Sjokolademousse er enkelt å lage, men krever litt innsats på kjøkkenet. Det aller beste er å lage den dagen før den skal serveres, så du får mer tid til gjestene dine.

Sjokolademousse med oreo

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

30

minutes
Hviletid

120

minutter
Til sammen

2

hours 

30

minutes

Lys og luftig sjokolademousse med Oreo-smuler.

Ingredienser

  • 6 oreokjeks, knust

  • 3 spiseskjeer smør, smeltet

  • 100 gram sjokolade, smeltet

  • 2 desiliter fløte

  • 1,5 spiseskje sukker

  • 2 egg, romtemperert

  • 1 spiseskje sterk kaffe, romtemperert

  • 1 liten klype havsalt

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen og bland sammen med smeltet smør til du har en sandaktig blanding. Fordel blandingen i bunnen av fire porsjonsglass.
  • Knekk sjokoladen i små biter. Smelt i mikroen eller over et vannbad. La avkjøles.
  • Pisk fløte og sukker til krem.
  • Skill eggeplommen fra eggehviten. Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret.
  • Bland én og én eggeplomme inn i den romtempererte sjokoladen. Tilsett kaffen. Rør kraftig med en ballongvisp til alt blander seg godt sammen, og det ikke er noen klumper.
  • Rør kremen inn i sjokoladeblandingen. Når dette er godt og blandet, vend forsiktig inn eggehvitene til alt såvidt er blandet.
  • Fordel moussen over oreo-smulene i hvert sitt porsjonsglass. Sett til avkjøling i minst to timer, og gjerne over natten.

Tips

  • Oreo kan i denne oppskriften byttes ut med en annen kjekstype. Man kan også lage en bærkompott å ha i bunnen av hvert glass, for eksempel bringebær eller kirsebær.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*