Sjokolademuffins med kaffeglasur

Syndige og gode sjokolademuffins toppet med kaffeglasur, og salt karamell.

Kombinasjonen av sjokolade, kaffe og karamell er etter min mening helt uslåelig. Derfor smaker disse deilige cupcakene helt himmelsk. Det er ikke til å komme utenom at de er fulle av kalorier, men så absolutt verdt det. Mat for sjelen:)

Denne oppskriften er min “go to” når det gjelder sjokolademuffins. Kakene kan selvsagt også toppes med annen glasur etter ønske, og er (nesten) like gode uten karamellen. Men jeg synes det er verdt den ekstra innsatsen. En ekstra bonus er at det ofte blir litt karamell til overs, som kan brukes som topping på is eller andre kaker.

Sjokolademuffins med kaffeglasur og karamell

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Antall

9

Forberedelse

15

minutes
Steketid

18

minutes
Til sammen

33

minutes

Sjokolademuffins toppet med kaffeglasur og salt karamell.

Ingredienser

  • 95 gram hvetemel

  • 45 gram kakaopulver

  • 3/4 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje natron

  • En klype salt

  • 2 egg

  • 100 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 1 desiliter nøytral olje (for eksempel solsikke eller soya)

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

  • 1,5 desiliter kulturmelk (litt mer enn 1 desiliter)

  • Kaffeglasur
  • 230 gram smør, romtemperert

  • 400 gram melis, siktet

  • 40 gram kakaopulver, siktet

  • 1/2 desiliter espresso eller annen sterk kaffe, kald

  • En god klype salt

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en bolle. I en annen bolle blander du egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt. Dette skal bli en tykk og seig masse.
  • Bland halvparten av sukkerblandingen inn i melet sammen med halvparten av kulturmelken. Bland godt.
  • Tilsett resten av sukkerblandingen og resten av kulturmelken. Bland alt til en glatt røre, og hell i muffinsformer (bruk gjerne et muffinsbrett).
  • Stek i 18-20 minutter på 175 grader til kakene er faste å ta på. La avkjøle på rist, mens du lager glasuren.
  • Kaffeglasur
  • Rør det romtempererte smøret mykt i et par minutter i en bakemaskin eller med en håndmikser.
  • Sikt over melis, kakaopulver og salt, og bland godt.
  • Hell i (kald!) kaffe og vaniljeekstrakt. Bland på lav hastighet i 30 sekunder, og så ett minutt på høy hastighet.
  • Bruk en sprøytepose med tipp, og pynt muffinsene med et generøst lag med glasur.
  • Topp det hele med salt karamell. Oppskriften finner du i linken til gulrotkake nederst på siden.

Tips

  • Temperatur er veldig viktig for å oppnå et godt resultat på glasuren. Smøret må være romtemperert, og kaffen må være kald eller nesten helt kald. Er smøret for kaldt, og glasuren klumper seg, kan du prøve å varme bollen med en hårføner for å heve temperaturen og få vekk klumpene.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*