Sjokolademuffins med marshmallowglasur

En saftig og myk sjokolademuffins, fylt med syrlig bringebærsyltetøy og toppet med luftig marshmallowglasur.

Denne desserten har alt man kan drømme om – en myk og herlig glasur, deilig sjokolade og en overraskelse i midten.

Et lys gikk opp for meg første gangen jeg fikk øynene opp for fylte muffins, under et besøk hos det verdensberømte bakeriet Hummingbird Bakery i Londons Notting Hill for mange år siden. Der serverte de blant annet deilige sjokolademuffins fyllt med salt karamell.

Når det kommer til muffins er det bare å prøve seg frem, og leke seg med fyll og glasur. Disse er toppet med deilig og herlig klissete marshmallow-glasur som helt til slutt karamelliseres lett med en gassbrenner eller i ovnen. Det litt syrlige fyllet gir en god kontrast til den søte glasuren. Det skal godt gjøres å bare spise én…

Sjokolademuffins med bringebær og marshmallow

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Antall

14

muffins
Forberedelser

40

minutes
Total time

55

minutes

Herlige og myke sjokolademuffins med bringebærfyll og marshmallow-glasur.

Ingredienser

  • Muffinsrøre:
  • 95 gram hvetemel 

  • 40 gram kakaopulver

  • 1 teskje bakepulver

  • En klype maldonsalt

  • 100 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 80 ml solsikke- eller soyaolje 

  • 2 store egg, romtemperert 

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

  • 120 millliter yoghurt naturell, romtemperert 

  • Bringebærfyll:
  • 150 gram bringebær, friske eller frosne 

  • 2 spiseskjeer sukker 

  • 1 teskje sitronsaft 

  • Marshmallow-glasur: 
  • 2 eggehviter

  • 100 gram hvitt sukker

Fremgangsmåte

  • Muffinsrøre:
  • Forvarm ovnen til 175 grader. Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. 
  • I en annen bolle blander du hvitt og brunt sukker, olje, egg og vaniljeekstrakt. Bland til du får en seig røre. 
  • Mål opp yoghurten i et beger. 
  • Hell halvparten av den seige sukkerrøren inn i de tørre ingrediensene. Rør godt, og tilsett så resten av sukkerrøret. Mens kjøkkenmaskinen går på svak hastighet, hell i yoghurten litt etter litt.
  • Plasser muffinsformene i et muffinsbrett, og fyll dem halvfulle med røre. Stek ved 175 grader i 15-20 minutter til muffinsene har en svampaktig konsistens, og ikke lenger er rennende i midten. 
  • Bringebærfyll:
  • Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft i en kjele. La koke i 3-4 minutter, og puré så blandingen med en stavmikser eller eventuelt en gaffel. La avkjøles. 
  • Når muffinsene er stekt og avkjølt, bruk en teskje og skjær ut et lite hull midt i kaken. Behold «lokket», fyll med en stor teskje bringebærfyll, og sett lokket på plass. (Dette blir etterpå dekket av glasuren, og vil ikke synes.)
  • Marshmallow-glasur:
  • Pisk eggehvite og sukker godt sammen i en stål- eller glassbolle som tåler høy temperatur. Sett bollen over en kjele med litt kokende vann (vannbad), og pisk kontinuerlig mens blandingen varmes opp. Ikke la bollen komme i kontakt med vannet, men varmes opp av dampen.
  • Når vannet koker, rør godt i 2-3 minutter til blandingen begynner å bli varm. Kjenn med fingrene om sukkeret har løst seg opp, da er den ferdig. 
  • Ha glasuren over i en kjøkkenmaskin, og rør med en ballongvisp på høy hastighet i cirka fem minutter til  marengsglasuren er stiv. 
  • Ha glasuren over i en sprøytepose, eller bruk eventuelt en kniv eller skje, og pynt muffinsene med glasur. Brun toppen forsiktig med en gassbrenner, eller la muffinsene brune noen sekunder på et stekebrett under grillelementet i ovnen. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*