Sjokolademuffins

Sjokolademuffins

Uimotståelige sjokolademuffins med brunet smør-glasur.

Sjokolademuffins er noe som alltid frister, og som jeg lager regelmessig. Denne oppskriften bruker jeg hele tiden, og resultatet er saftige og smakfulle muffins fulle av sjokoladesmak.

sjokolademuffins

Glasuren er laget med brunet smør, melis og kremost, og er så utrolig god. Ved å smelte og brune smøret, gir det glasuren en ekstra fyldig og nøtteaktig smak. Dersom du ikke vil lage glasur (selv om jeg anbefaler det på det sterkeste), kan du toppe muffinsene med sjokoladebiter.

Andre muffinsoppskrifter å prøve:

Sjokolademuffins

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

10

muffins
Forberedelse

30

minutes
Steketid

16

minutes
Til sammen

46

minutes

Saftige sjokolademuffins med glasur med brunet smør.

Ingredienser

  • 100 gram hvetemel

  • 35 gram kakaopulver

  • 1 teskje bakepulver

  • En klype salt

  • 2 egg

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 80 gram hvitt sukker

  • 100 gram brunt sukker

  • 1 desiliter solsikkeolje (eller smeltet smør)

  • 1 desiliter kefir

  • Glasur
  • 115 gram smør

  • 125 gram kremost, romtemperert

  • 180 gram melis

  • 1/2 teskje vaniljeessens

  • En klype salt

  • 1 spiseskje lønnesirup (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader, og putt muffinsformer i et muffinsbrett.
  • Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle – blande egg, sukker, olje eller smør og vaniljeekstrakt. Dette skal bli en tykk og seig masse.
  • Bland halvparten av sukkerblandingen inn i melet sammen med halvparten av kulturmelken. Bland godt.
  • Tilsett resten av sukkerblandingen og resten av kulturmelken. Bland alt til en glatt røre, og hell i muffinsformene.
  • Stek i 16-18 minutter på 175 grader til kakene er faste. La avkjøle på rist, mens du lager glasuren.
  • Glasur
  • Begynn med å brune smøret: Smelt smøret til det begynner å brune. Dette tar ikke lang tid, så følg med nøye i denne prosessen og rør innimellom så smøret ikke blir brent. Når det begynner å bli gyllenbrunt, hell over i en bolle, og la avkjøle til det er fast. La det deretter bli romtemperert.
  • Krem sammen romtemperert smør og kremost i en bakemaskin til det er mykt og uten klumper. Sikt melis og tilsett. Bland inn vaniljeessens, lønnesirup og salt. Kjør i ett minutt på høy hastighet.
  • Ha glasuren over i en sprøytepose og dekorer muffinsene.

Tips

  • Tilsett sjokoladebiter, nøtter eller marshmallows for å lage sjokolademuffins med en twist.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*