Uimotståelige sjokolademuffins med brunet smør-glasur.
Sjokolademuffins er noe som alltid frister, og som jeg lager regelmessig. Denne oppskriften bruker jeg hele tiden, og resultatet er saftige og smakfulle muffins fulle av sjokoladesmak.

Glasuren er laget med brunet smør, melis og kremost, og er så utrolig god. Ved å smelte og brune smøret, gir det glasuren en ekstra fyldig og nøtteaktig smak. Dersom du ikke vil lage glasur (selv om jeg anbefaler det på det sterkeste), kan du toppe muffinsene med sjokoladebiter.
Andre muffinsoppskrifter å prøve:
Sjokolademuffins
Course: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett10
muffins30
minutes16
minutes46
minutesSaftige sjokolademuffins med glasur med brunet smør.
Ingredienser
100 gram hvetemel
35 gram kakaopulver
1 teskje bakepulver
En klype salt
2 egg
1 teskje vaniljeessens
80 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
1 desiliter solsikkeolje (eller smeltet smør)
1 desiliter kefir
- Glasur
115 gram smør
125 gram kremost, romtemperert
180 gram melis
1/2 teskje vaniljeessens
En klype salt
1 spiseskje lønnesirup (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 grader, og putt muffinsformer i et muffinsbrett.
- Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle. I en annen bolle – blande egg, sukker, olje eller smør og vaniljeekstrakt. Dette skal bli en tykk og seig masse.
- Bland halvparten av sukkerblandingen inn i melet sammen med halvparten av kulturmelken. Bland godt.
- Tilsett resten av sukkerblandingen og resten av kulturmelken. Bland alt til en glatt røre, og hell i muffinsformene.
- Stek i 16-18 minutter på 175 grader til kakene er faste. La avkjøle på rist, mens du lager glasuren.
- Glasur
- Begynn med å brune smøret: Smelt smøret til det begynner å brune. Dette tar ikke lang tid, så følg med nøye i denne prosessen og rør innimellom så smøret ikke blir brent. Når det begynner å bli gyllenbrunt, hell over i en bolle, og la avkjøle til det er fast. La det deretter bli romtemperert.
- Krem sammen romtemperert smør og kremost i en bakemaskin til det er mykt og uten klumper. Sikt melis og tilsett. Bland inn vaniljeessens, lønnesirup og salt. Kjør i ett minutt på høy hastighet.
- Ha glasuren over i en sprøytepose og dekorer muffinsene.
Tips
- Tilsett sjokoladebiter, nøtter eller marshmallows for å lage sjokolademuffins med en twist.