sjokoladeterte med espresso

Sjokoladeterte med espresso

En rik og mektig sjokoladeterte med smak av kakao og kaffe.

Dette er den ultimate desserten når du trenger noe ekstra syndig og ekstravagant! Deilig paibunn fylt med silkemyk sjokoladeganache smakssatt med espresso-pulver og havsalt. Toppet med pisket krem og revet sjokolade er dette helt himmelsk.

sjokoladeterte med espresso

Terten er enkel å lage, men bunnen krever litt tålmodighet med avkjøling av deigen før steking. Sjokoladefyllet stekes ikke, men helles i det stekte paiskallet, og avkjøles noen timer før servering.

sjokoladeterte med espresso

Her har jeg laget tertene i små, søte paiformer, og oppskriften ga nok til fem av disse. De er veldig mektige, og de små paiene kan gjerne deles i to eller fire. Du kan også bruke en 20 centimeter rundt eller firkantet paiform.

Sjokoladeterte med espresso

Recipe by Frøken FysenCourse: Kake, DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

8

stykker
Forberedelse

40

minutes
Steketid

20

minutes
Hviletid

50

minutter
Til sammen

1

hour 

Paibunn med valnøtter, fylt med silkemyk sjokoladeganache med et hint av kaffe.

Ingredienser

  • Tertebunn
  • 100 gram smør, avkjølt i terninger

  • 120 gram hvetemel

  • 20 gram kakaopulver

  • 50 gram valnøtter eller hasselnøtter, malt

  • 40 gram sukker 

  • En klype salt

  • 1 eggeplomme 

  • 2-3 spiseskjeer iskaldt vann

  • Fyll
  • 200 gram sjokolade (rundt 50-60 prosent kakao), finhakket 

  • 50 gram smør 

  • 3 desiliter fløte 

  • 4 spiseskjeer brunt sukker 

  • 1 ss espressopulver (eventuelt litt espresso. reduser da mengden fløte tilsvarende)

  • 1 teskje vaniljeessens

  • En raus klype havsalt

  • Pynt
  • Pisket kremfløte, revet sjokolade, frukt, bær osv

Fremgangsmåte

  • Tertebunn
  • Del smøret i terninger og ha i en kjøkkenmaskin med knivblad. Tilsett hvetemel, kakaopulver, malte nøtter, sukker og salt. Kjør til alt er såvidt blandet med smøret. 
  • Ha i eggeplommen, og kjør blandingen sammen i et par sekunder.
  • Tilsett litt og litt vann til deigen begynner å samle seg. Ta den umiddelbart ut av maskinen, klapp den sammen og dekk med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en halvtime før du kjevler den ut.  
  • Kjevle ut deigen så den passer til formene. (Den skal være cirka like tykk som pepperkakedeig). Smør formene, og klem deigen godt inn. Pass på at det ikke er noen revner, men prikk lett med en gaffel. Sett i kjøleskapet, og la avkjøle i minst 20 minutter før steking (eller 5-10 minutter i fryseren).
  • Dekk deigen med bakepapir, og hell oppi paikuler, erter, ris eller lignende. Dette presser deigen ned, og hindrer luftbobler som kan ødelegge kaken. Forstek tertebunnen ved 190 i cirka 20 minutter. (noe mer for større former) La bunnen avkjøle før du heller i fyllet.
  • Fyll
  • Finhakk sjokoladen, og ha den sammen med smøret (delt i biter) i en bolle.
  • Varm opp fløte, sukker og espressopulver til det er varmt, men ikke koker. (rett under kokepunktet)
  • Hell den varme fløten over sjokoladen og smøret. La stå i ett minutt før du rører alt sammen med en ballongvisp eller slikkepott. Smak til med salt og vaniljeessens. La avkjøle.
  • Fyll terteformene med fyllet, og la avkjøle i kjøleskapet i minst to timer før servering.

Tips

  • Rist gjerne nøttene lett i en stekepanne før du maler dem. Dette gir ekstra smak.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*