Enkel Halloween-kake

En perfekt og enkel Halloween-kake med kaffeglasur som passer til fest for både barn og voksne.

Denne sjokoladekaken er saftig og god – fylt med deilig kaffeglasur. Edderkoppspinnet på toppen lages enkelt med smeltet sjokolade og en kniv.

Enkel Halloween-kake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: AmerikanskDifficulty: Medium
Serverer

10

personer
Forberedelse

15

minutes
Steketid

25

minutes
Til sammen

40

minutes

Sjokoladekake med spindelvev-dekor som passer perfekt til Halloween. Fylt med deilig kaffeglasur.

Ingredienser

  • Sjokoladekake
  • 40 gram kakao

  • 100 gram brunt sukker

  • 2,5 desiliter kokende vann

  • 125 gram smør, romtemperert

  • 150 gram hvitt sukker

  • 2 egg

  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt

  • 225 gram hvetemel

  • 1/2 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje natron

  • Kaffeglasur
  • 120 gram smør, romtemperert

  • 100 gram melis

  • 1 klype salt

  • 4-5 spiseskjeer kaffe, romtemperert

  • 2 spiseskjeer melk, romtemperert

  • Pynt
  • 100 gram kokesjokolade, smeltet

Fremgangsmåte

  • Bland kakaopulver og brunt sukker i en bolle, og hell over kokende vann. Rør godt og la avkjøles.
  • Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg, mens bakemaskinen går på lav hastighet.
  • Tilsett vaniljeekstrakt.
  • Bland sammen de tørre ingrediensene. Hell halvparten av det tørre i deigen, og deretter halvparten av sjokoladeblandingen. Gjenta, og rør godt.
  • Fordel røren jevnt i to former (20 centimeter), og stek på 180 grader i 20-25 minutter.
  • Avkjøl kakene. Lag glasur som beskrevet under, og fyll glasur i midten, rundt og toppen av kaken.
  • Smelt sjokoladen i vannbad, og avkjøl. Fyll sjokoladen på en sprøytepose eller i en plastpose og klipp et lite hull i enden. Start i midten av kaken, og sprøyt i en rund sirkel (som en kanelbolle eller et sneglehus). utover mot enden av kaken. Bruk en kniv eller en tannpirker og lag lange linjer fra midten og utover. Dette skaper edderkopp-effekten. Pynt gjerne med noen edderkopper også!
  • Kaffeglasur
  • Rør smøret helt mykt i en bakemaskin i et par minutter. Det er viktig at smøret er romtemperert.
  • Sikt melis inn i smøret, og tilsett salt. Bland godt sammen.
  • Tilsett kaffe og melk litt av gangen, mens maskinen går. Det er viktig at væsken er romtemperert og ikke for varm eller kald. La gå på høy hastighet i noen minutter til du har en fin og klumpfri glasur.

Tips

  • Det viktigste for å få en god glasur er å sørge for at alle ingrediensene er romtemperert. Dersom du lager kaken til barn, kan du bytte ut litt av kaffen med mer melk for en mer barnevennlig smak.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*