Julekjeks

Dette er oppskriften på britisk shortbread, altså smørkjeks eller julekjeks. Kjeksene smelter i munnen og har en deilig smak av vanilje. De er enkle å lage, og smaker like godt med og uten glasur.

Julekjeks

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: BritiskDifficulty: Lett
Antall

18

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

15

minutes
Hviletid

30

minutter
Til sammen

1

hour 

Deilige smørkjeks med tykk glasur.

Ingredienser

  • 115 gram smør, romtemperert

  • 60 gram melis

  • 1/2 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt

  • 150 gram hvetemel

  • En klype salt

  • Glasur:
  • 3 desiliter melis

  • 1 eggehvite

  • 1/2 teskje sitronsaft

  • Noen dråper vann

Fremgangsmåte

  • Krem sammen smør og melis i en kjøkkenmaskin.
  • Tilsett vaniljesukker, hvetemel og salt, og la maskinen gå til alt samler seg til en masse. (dersom det ikke samler seg, ha oppi noen dråper vann til alt kommer sammen).
  • Samle deigen, og dekk dem med plastfolie. La avkjøle i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Ta deigen ut av kjøleskapet i 10 minutter, før du begynner å kjevle. Kjevle ut deigen til den er cirka 1/2 centimeter tykk. Bruk pepperkakeformer eller andre former og lag figurer.
  • Sett kakene på et stekebrett, og stek midt i ovnen på 175 grader i cirka 14-18 minutter. Ta dem ut når de begynner å bli gyllenbrune.
  • Glasur
  • Bland sammen melis, eggehvite, sitronsaft og noen dråper vann. Kjør på rask hastighet i en kjøkkenmaskin til glasuren er tykk og skinnende.
  • La kjeksene avkjøle, før du pynter med glasur. Dekk hver kjeks med et tykt lag glasur, og ha på strø/pynt etter ønske.

Tips

  • Man kan også tilsette ting i kjeksene, for eksempel hakkede tranebær eller aprikos.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*