smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær

En helt enkel og nydelig smuldrepai med blåbær – klar på 60 minutter!

Dette er en enkel pai der du bruker den samme deigen til å lage bunnen og toppen. Smuldredeigen eller “crumble” lager du ved å blande mykt smør med mel, sukker, havregryn og kanel. Blåbærene er fantastisk gode akkurat nå, og trenger kun litt sitronsaft, sukker og maizena. Du kan også bruke frosne blåbær, men jeg ville styrt vekk fra de store amerikanske bærene, fordi disse ofte er mer smakløse.

smuldrepai med blåbær

Når deigen er ferdig, klemmer du halvparten inn i en ildfast form, så heller du over blåbærene, og topper med resten av deigen. Dryss eventuelt over litt hakkede nøtter og stek. Smuldrepaien smaker helt himmelsk servert lunken med litt is eller krem.

Se gjerne steg-for-steg-video under oppskriften.

Smuldrepai med blåbær

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

8

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

50

minutes
Til sammen

1

hour 

Enkel smuldrepai med blåbær.

Ingredienser

  • Smuldredeig
  • 140 gram smør, romtemperert

  • 180 gram hvetemel

  • 120 gram brunt sukker

  • 1 teskje kanel

  • 80 gram havregryn

  • Fyll
  • 600 gram blåbær, renset og tint

  • 90 gram melis

  • 2 spiseskjeer maizena

  • 1 teskje revet sitronskall

  • 2 spiseskjeer sitronjuice

  • 1 teskje vaniljeessens (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mykt smør, hvetemel, sukker, kanel og havregryn i en bolle. Bruk hendene og bland alt godt sammen til deigen har en sandaktig konsistens.
  • For å lage fyllet: bland sammen blåbær, melis og maizena. Vend dette forsiktig sammen, så bærene ikke blir most.
  • Tilsett sitronskall, sitronjuice og vaniljeessens, og bland alt sammen.
  • Press halvparten av deigen i en ildfast form. Hell over blåbærene. Strø over resten av smuldredeigen (ikke klem den ned). Stek smuldrepaien ved 180 grader i 50-60 minutter til paien er gyllenbrun og blåbærene begynner å boble opp på sidene. Serveres lunken med is eller krem.

Video-oppskrift

Tips

  • Strø gjerne over litt hakkede nøtter når det er cirka 10 minutter igjen av steketiden.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*