smuldrepai med epler

Smuldrepai med epler

En super-enkel og nydelig smuldrepai med epler, som du lager på under et kvarter.

Jeg får ikke nok av de nydelige norske eplene i sesong, og hva er vel bedre enn å bruke dem i en eplepai? Det er en grunn til at eplepai er en evigvarende klassiker. De norske eplene er akkurat passe søte og syrlige, og passer perfekt i dessert.

Denne eplepaien fikk jeg servert av en god venninne, som hadde fått oppskriften av sin mor. Den var så utrolig god at jeg lagde den tre ganger på én uke! Det aller beste er at den lager seg selv i ovnen. Det er minimalt med arbeid – eplene kuttes i biter og blandes med kanel og sukker. Så dekkes de med en enkel smuldredeig, før den steker i ovnen i cirka 30 minutter. Serveres med krem eller is – enklere blir det ikke. Du vil ikke angre på at du lager denne paien, som nok raskt blir en favoritt.

Oppskriften er beregnet på en liten ildfast form på cirka 20 centimeter, og burde dobles til en stor form.

Vil du lage en klassisk eplepai med paibunn, kan du bruke denne oppskriften.

Smuldrepai med epler

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

5

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

30

minutes
Til sammen

45

minutes

En søt og syrlig smuldrepai med epler som ingen får nok av!

Ingredienser

  • Fyll
  • 4-5 epler, skrelt og skåret i store terninger

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 3 spiseskjeer brunt sukker

  • 1 teskje kanel

  • Smuldrepai
  • 100 gram smør, litt mykt

  • 100 gram hvetemel

  • 3 spiseskjeer havregryn (valgfritt)

  • 3 spiseskjeer sukker

  • 2 spiseskjeer hakkede mandler

Fremgangsmåte

  • Skrell eplene og skjær dem i store firkanter. Bland sammen med sitronsaft, sukker og kanel så alle bitene er dekket.
  • Smør en ildfast form, og ha eplene over i denne. Så lager du smuldretoppen.
  • Bland sammen smør og hvetemel. Kna det godt sammen til blandingen minner om brødsmuler. Tilsett havregryn og sukker, og rør godt.
  • Ha smuldretoppen over eplene, så det dekker alt. Strø over hakkede mandler. Stek midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter. Hvis toppingen blir for brun, legg over et bakepapir og stek videre. Serveres lunken med is, vaniljesaus eller krem.

Tips

  • Oppskriften kan også brukes med pærer, og man kan blande inn frukt som for eksempel bjørnebær.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*