sommersalat med laks

Sommersalat med laks

Dette er en frisk og syrlig sommersalat med laks, avokado og melon.

Om sommeren har man ofte lyst på mer lett og frisk mat, og salat er en favoritt for mange. I denne salaten har jeg skåret salmalaks i tynne skiver, og marinert den i granateplejuice, før jeg hadde den i salaten. Når det kommer til frukten og grønnsakene kan man bruke det man har tilgjengelig. Jeg valgte vann- og honningmelon, tomater og avokado. Dette ble en lett og smakfull salat, som også er ypperlig som tilbehør.

Sommersalat med laks

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketidminutes
Total time

15

minutes

En frisk sommersalat med laks, avokado og melon.

Ingredienser

  • 1/2 salma loin (cirka 340 gram)

  • 1 granateple

  • 1 spiseskje limesaft

  • 3 skiver vannmelon, skåret i terninger

  • 3 skiver honningmelon, skåret i terninger

  • 8-10 tomater, delt i fire

  • 1 stor avokado, renset og skåret i terninger

  • 1/2 teskje salt

  • En bunt koriander

Fremgangsmåte

  • Del granateplet i to. Klem ut saften fra den ene halvdelen i en skål – denne skal fisken marineres i. Ta ut frøene av den andre halvparten, og sett til side (se tips under).
  • Skjær laksen i tynne skiver. Bland granateplejuicen med en spiseskje limejuice. Legg i laksen og la marinere i 10 minutter.
  • Skjær opp frykt og grønnsaker og bland sammen i en stor bolle.
  • Ha laksen i salaten. Strø over salt, hakket koriander og frøene fra granateplet. Bland godt før servering.

Tips

  • Rens gjerne granatepler i en skål fylt med vann. Renser du den under vann, unngår du mye sprut og søl.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*