soppomelett

Soppomelett

En nydelig, sunn og enkel soppomelett som lages på få minutter.

Dette er en av mine absolutte favorittlunsjer å lage de dagene jeg har litt ekstra tid. Soppen gir en fyldig smak til omeletten og en god konsistens. Skjær den gjerne i litt store biter. Tilsett det du måtte ha liggende i kjøleskapet som f.eks chili, løk, paprika eller rester av rotgrønnsaker.

For best resultat er det viktig å bruke en non stick-stekepanne så omeletten ikke setter seg fast. Bruk gjerne også en slikkepott.

Soppomelett

Recipe by Frøken FysenCourse: LunsjDifficulty: Lett
Serverer

1

omelett
Forberedelse

5

minutes
Steketid

5

minutes
Til sammen

10

minutes

En perfekt omelett med smak av sopp og løk.

Ingredienser

  • 2 egg

  • 2 spiseskjeer melk eller vann

  • 1/2 vårløk, finhakket (eller annen løk)

  • 2-3 medium store aromasopp, eller annen sopp, skåret i biter

  • Salt og pepper

  • Revet ost (valgfritt)

  • Litt olivenolje til steking

Fremgangsmåte

  • Skjær opp soppen, og stek den lett i en panne uten smør eller olje. Når vannet har fordampet fra soppen, tilsett litt olivenolje i pannen og stek soppen sammen med vårløk til det begynner å få farge.
  • I en kopp eller bolle – visp sammen egg, melk, salt og pepper med en gaffel. Hell over grønnsakene. La blandingen sette seg litt i pannen i et par minutter, før du drysser over revet ost.
  • Når omeletten såvidt har stivnet på toppen, er den ferdig. Bruk en slikkepott og løsne omeletten fra sidene av pannen. Rull den rundt og ha den over på en tallerken. Server umiddelbart.

Tips

  • Ekstra godt blir det med litt frisk salsa på toppen. Jeg bruker tomat og koriander-salsa fra Superbra (ikke spons, bare fornøyd)
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*