Soppsmørbrød med egg

Et nydelig, mettende smørbrød med sopp og porsjert egg.

Soppsesongen er her – og er du så heldig å ha funnet noe av skogens gull (eller “funnet” det på butikken) burde du prøvde dette utrolige gode smørbrødet med stekt sopp, porsjert egg og ricotta-ost.

Det er lett å lage, og passer like godt til frokost som til lunsj og middag.

Et deilig og kremet smørbrød med sopp, egg og ricotta.

I oppskriften har jeg enkelt beskrevet hvordan man porsjerer egg, men dette kan like gjerne erstattes med et kokt eller stekt egg. Fritt valg. Det gjelder også soppen. Jeg brukte en blanding av traktkantarell, piggsopp og sjampinjong, men her er det bare å bruke det man får tak i.

Soppsmørbrød med egg

Recipe by Frøken FysenCourse: Lunsj, FrokostDifficulty: Lett
Serverer

2

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

5

minutes
Til sammen

20

minutes

Et deilig og mettende smørbrød med naturens beste råvare.

Ingredienser

  • 2 store skiver godt brød

  • 1 stor skål med sopp, for eksempel; kantarell, steinsopp, piggsopp, sjampinjong, østerssopp osv

  • 1 spiseskje smør

  • 1/2 teskje timian, fersk eller tørket

  • 1 spiseskje balsamico-eddik

  • Salt og pepper

  • 3-4 spiseskjeer ricotta

  • 2 egg

  • 1 spiseskje hvitvin- eller eplesider-eddik

  • 1/2 teskje salt

  • Syltet rødløk (se link til burger-oppskrift nederst på siden)

Fremgangsmåte

  • Forvell soppen i en tørr panne, og fjern vannet.
  • Stek den forvellede soppen med smør, timian, balsamico og salt og pepper i et par minutter. Sett til side.
  • Posjer eggene: sett en sil over en skål. Knekk eggene oppi silen, og la ekstra eggehvite renne av.
  • Kok opp et par liter vann med en spiseskje eddik og en klype salt. Senk varmen, så vannet fortsatt er varmt, men ikke koker. Ha eggene over i vannet, og la trekke i 3-4 minutter. Eggene skal være faste på utsiden, med en rennende og myk plomme. Ta forsiktig ut av kjelen med en skje, og la tørke av på en tallerken med tørkepapir.
  • Varm brødet lett i en brødrister. Smør på et generøst lag med ricotta, legg på godt med sopp, posjert egg og syltet rødløk. Topp gjerne med litt flaksalt og god olivenolje.

Tips

  • Får du gjester – stek soppen på forhånd. Posjer eggene og legg i isbad, så de holder seg. Sett alt sammen rett før gjestene kommer.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*