Søt og syrlig klementingelé

Gelé er barnas favorittdessert, men lager du den selv med ferskpresset juice blir den raskt en hit bland de voksne også.

Denne desserten er veldig enkel å lage med juice fra klementiner, litt sukker og gelatin. Etter tre timer i kjøleskapet har du en deilig dessert som passer perfekt i juleselskapet.

Søt og syrlig klementingelé

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Avkjøling

3

timer

En deilig, frisk dessert laget med klementinjuice.

Ingredienser

  • 450 milliliter ferskpresset saft fra klementiner/mandariner

  • 3/4 desiliter sukker

  • 1 teskje vaniljeessens

  • 1/4 teskje ingefær, finrevet

  • 5 plater gelatin

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i vann til de er myke, cirka 15 minutter.
  • Varm opp juicen i en liten kasserolle. Den skal bli varm, men ikke koke.
  • Tilsett sukker, vaniljeessens og revet ingefær. Rør godt, og ha oppi de myke gelatinplatene. Rør til alt er helt oppløst.
  • La avkjøles i kasserollen, før du heller i porsjonsglass og setter i kjøleskapet. La stå minst tre timer til geléen er stivnet. Server gjerne med pisket krem eller vaniljeyoghurt og revet sjokolade.

Tips

  • Klementinjuice kan byttes ut med for eksempel appelsin eller granateple.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*