Søtpotet-fritters er nydelige små potetkaker som passer ypperlig som lunsj.
Som frilanser har jeg hjemmekontor, og har som regel tid og mulighet til å legge litt innsats i en god lunsj. Det gjør jo dagen så mye bedre, ikke sant? Disse søtpotet-fritterne er en stor favoritt. De er enkle å lage, og så gode! Alt du trenger å gjøre er å skrelle en stor søtpotet, raspe den, og tilsette litt krydder og urter.
Dersom du ønsker en enda mektigere rett, eller du vil ha dem til middag, kan du servere med et par stekte egg på toppen, og en god salat ved siden av. Dette måltidet er så fullt av smak, og koster ikke all verden å slenge sammen – vinn-vinn spør du meg.
Server med hummus, eller lag en enkel yoghurt-dipp – se oppskrift under.
Søtpotet-fritters
Course: Uncategorized4
servings30
minutes40
minutes1
hour10
minutesRaspet søtpotet, egg, urter og krydder blir til nydelige søtpotet-fritters. En perfekt lunsj!
Ingredienser
1 medium søtpotet, raspet
1 gulrot, raspet
2 vårløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 teskje frisk ingefær, finhakket
1 teskje chili, finhakket
1/2 teskje salt
1/2 teskje spisskummen
2 egg
3-4 spiseskjeer mel
Olje eller smør til steking
- Yoghurt-dipp
1,5 desiliter yoghurt naturell
1 spiseskje sitronsaft
1-2 teskjeer sriracha (chilisaus)
1/2 teskje spisskummen
1/4 teskje hvitløkpulver
1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- Skrell søtpotet og gulrot, og rasp disse grovt. Ha over i en bolle, og klem ut all saft fra grønnsakene, og hell dette ut.
- Finhakk eller fin-rasp hvitløk, chili og ingefær. Finhakk vårløk.
- Rør sammen alle ingrediensene, og stek små kaker på medium høy varme i olje eller smør til de er gyllenbrune. Når de er ferdig-stekt, legg over på et tallerken med tørkepapir eller rist for å få av ekstra olje/smør.
- Server med en god porsjon yoghurt-dressing eller hummus.
- Yoghurt-dipp
- Rør sammen alle ingrediensene, og smak til.
Tips
- Finhakk eller rasp de grønnsakene du har tilgjengelig.