Søtpotethummus er utrolig godt, sunt og raskt å lage – bedre blir det ikke.
Her er de tradisjonelle kikertene byttet ut med dampet eller kokt søtpotet, og jeg har byttet ut frisk hvitløk med hvitløkspulver. Ellers er det de samme ingrediensene som tradisjonell hummus, og passer perfekt som et tilbehør til matretter, eller som base for en mettende salat.
På bildet under har jeg laget en salat med søtpotethummus, quinoa, linser, granateeplekjerner og ristede gresskarfrø. Rett og slett umulig å ikke like. Lag gjerne dobbel porsjon hummus, og oppbevar i kjøleskapet i en lufttett boks. Holder seg fint i 5-6 dager.
Søtpotethummus
Course: SiderettDifficulty: Lett2
porsjoner5
minutes10
minutes15
minutesSunn og deilig søtpotethummus som er ferdig på under 15 minutter.
Ingredienser
1/2 stor søtpotet
2 spiseskjeer olivenolje
1/2 teskje spisskummen
1/4 teskje salt
1/4 teskje hvitløkpulver
1/2 teskje sitronsaft
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær søtpoteten i mindre terninger. Damp eller kok dem møre.
- Bruk en stavmikser eller en foodprosessor og bland potetbitene med de øvrige ingrediensene. Kjør i noen sekunder til hummusen er jevn og uten klumper. Smak til med eventuelt mer krydder.
Tips
- Kan også lages med kokt rødbete.