søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe

En rask og næringsrik søtpotetsuppe som smaker nydelig og er bra for kropp og sjel.

Kjøtt er noe jeg spiser stadig mindre av. I stedet er jeg stadig på jakt etter de beste vegetaroppskriftene. Det er jo så mye godt å lage av frisk frukt og grønnsaker! Nå som været begynner å skifte fra sommer til høst, har jeg laget stadig flere supper, og denne søtpotet- og gulrotsuppen er midt i blinken. Den er superrask å lage og smaker fantastisk. Server den gjerne med brød eller ris for et ekstra mettende måltid.

Søtpotetsuppe

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: NorskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

1

hour 
Til sammen

1

hour 

10

minutes

En fyldig, næringsrik og rask søtpotetsuppe.

Ingredienser

  • 1 stor søtpotet eller 2 små

  • 4 store gulrøtter

  • 1 stor gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 teskje gurkemeie 

  • 7 desiliter kylling- eller grønnsaksbuljong (7 desiliter vann + 3 ss fond) 

  • 3 desiliter kokosmelk 

  • Olivenolje 

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skrell søtpotetene og gulrøttene, og skjær dem i cirka like store biter. (Én søtpotet i cirka 10 biter) Skrell løken og del den i fire. 
  • Legg grønnsakene og hvitløksfedd (med skall) i en liten langpanne og dryss over litt olje, salt, pepper og gurkemeie. 
  • Dekk med folie, og stek på 180 grader i cirka én time til grønnsakene er møre. 
  • Ha alt over i en blender, skvis den myke hvitløken ut av skallet, og ha også dette i blenderen. Tilsett kyllingbuljong og kokosmelk og bland til en glatt og klumpfri suppe. (jeg måtte gjøre dette i to omganger, da jeg ikke fikk plass til alt i blenderen)
    Kok gjerne opp suppen i en gryte hvis du vil ha den ekstra varm. 

Tips

  • Lag gjerne hjemmelagde krutonger ved å skjære skorpen av gamle brødskiver, og skjære dem i små firkanter. Stek dem i litt olje og salt til de er gyllenbrune.
  • Erstatt kyllingbuljong med grønnsaksbuljong for å gjøre suppen vegansk.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*