spagetti bolognese vegetar

Spagetti bolognese vegetar

Spagetti bolognese vegetar – der kjøtt er byttet ut med linser.

Pasta-favoritten spagetti bolognese er en tidløs klassiker. En rik og fyldig tomatsaus med pasta, toppet med revet parmesan-ost. Da jeg lagde denne til middag, ble alt spist opp. Til og med den kresne 6-åringen klaget ikke, og det sier vel egentlig det meste… 🙂

vegetarbolognese

Her har jeg laget en vegetar-versjon med kraftig smak, og en kremet konsistens. Rett og slett fordi jeg forsøker å spise mindre kjøtt. Når kjøttdeigen er borte, kan man plutselig unna seg noen flere pasta-måltider med enda bedre samvittighet. Jeg laget også en rask spinat-pesto for å få inn enda mer vitaminer og mer smak.

Bruk gjerne også fullkornspasta for en enda sunnere versjon.

Vil du gå “all out” og lage pastaen selv, finner du en oppskrift her.

Om du heller er i humør for kjøtt, kan jeg anbefale denne oppskriften på kjøttboller og pasta.

Spagetti bolognese – vegetar

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Koketid

30

minutes
Til sammen

45

minutes

En deilig spagetti bolognese vegetar – med linser istedet for kjøttdeig.

Ingredienser

  • Olivenolje, til steking

  • 1/2 løk, finhakket

  • 1 spiseskje tomatpuré

  • 1 spiseskje ketchup

  • 1/2 desiliter rødvin (kan erstattes med buljong)

  • 2 bokser/glass passatatomater

  • 1 boks grønne linser, ferdigkokt

  • 1/2 teskje salt

  • 1/2 teskje chilisaus

  • 1 teskje tørket oregano

  • 3 spiseskjeer silketofu (kan erstattes med litt kremfløte eller crème fraîche)

  • Spinatpesto
  • 1/2 pose spinat, frossen (hvis du bruker fersk, bruk 1 hel pose)

  • 1 fedd hvitløk, knust

  • 1 spiseskje sitronsaft

  • 1 desiliter olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Varm opp olivenolje i en stekepanne med høye kanter. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og la dette frese i pannen til det blir blankt.
  • Tilsett tomatpuré og ketchup, og la surre i et minutt under omrøring.
  • Hell oppi rødvin, og rør til en klumpfri saus. La vinen koke inn i et par minutter før du har oppi tomater og linser (NB – ikke ha i bløtevannet fra linsene).
  • Gi sausen et oppkok, og tilsett salt, chilisaus og oregano. La koke i 5-10 minutter. Bolognesen kan nå kjøres i en stavmikser hvis man ønsker en glatt konsistens (eventuelt for å skjule linser fra kresne barn/voksne)
  • Rør inn tofu eller crème fraîche helt til slutt, hvis du ønsker en kremet saus. Dette kan også droppes. Serveres med varm pasta og eventuelt pesto.
  • Spinatpesto
  • Damp spinaten i en kjele til den er tint, hvis du bruker frossen. Bruker du fersk, gi den et raskt oppkok.
  • Ha spinat, hvitløk, sitronsaft, olje og salt og pepper i en blender eller en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt blanding. Smak til med mer krydder eller sitronsaft.

Tips

  • Bolognesen kan også brukes som fyll i vegetarlasagne.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*