spareribs

Spareribs

Saftige, glaserte spareribs i en søt og syrlig marinade.

Hvem liker vel ikke å sette tennene i deilige og møre spareribs dekket av klissete marinade, og med perfekt stekeskorpe? Det gjør i hvert fall jeg 🙂 Jeg kan fremdeles huske de fantastiske spareribsene jeg spiste i Memphis. Der kunne du virkelig smake tiden og omtanken som gikk inn i den tradisjonelle grillretten. Det beste med Memphis var helt klart Elvis’ Graceland, og de mange BBQ-sjappene.

spareribs

Her har jeg forsøkt å lage noe av det samme som de gjorde der, men på en enklere og mindre tidkrevende måte. Jeg har tilberedt dem i ovnen, men de kan like gjerne stekes på grillen – først innpakket i aluminiumsfolie, og så rett på grillen helt til slutt for å få perfekt skorpe.

Spareribs

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

3

stykker
Forberedelse

10

minutes
Steketid

1

hour 

30

minutes
Til sammen

1

hour 

40

minutes

Saftige og glaserte spareribs som stekes i ovnen.

Ingredienser

  • Marinade
  • 1,5 spiseskjeer finrevet fersk ingefær

  • 4 hvitløksfedd, finrevet

  • 3 spiseskjeer honning

  • 3 spiseskjeer soyasaus

  • 1,5 spiseskjeer hoisinsaus

  • 3 spiseskjeer brunt sukker

  • 2 spiseskjeer tomatpuré

  • 2 spiseskjeer eplesidereddik

  • 1 teskje salt

  • 1 teskje tørket rosmarin

  • Kjøtt
  • 1,5 – 2 kilo spareribs

Fremgangsmåte

  • Marinade
  • Riv ingefær og hvitløk fint på et rivjern. Rør dette godt sammen med de andre ingrediensene. Smak til for å få den rette balansen mellom søtt, salt og syrlig.
  • Kjøtt
  • Gni kjøttet inn med marinaden, og la hvile i minst en time. Dette kan også gjøres dagen før du steker kjøttet.
  • Legg kjøttet på en rist over et stekebrett. Spar på restene av marinaden. Hell litt vann i brettet så marinaderester og kjøttkraft ikke brenner seg fast i bunnen.
  • Dekk brettet med aluminiumsfolie, og stek midt i ovnen på 200 grader i 1,5 – 2 timer. Ta ut et par ganger underveis, og smør kjøttstykkene med restene av marinaden. Test at kjøttet er mørt, før du tar det ut av ovnen. Sett ovnen på grillfunksjon på 250 grader, ta av aluminiumsfolien og stek kjøttet på høy varme i cirka 10-15 minutter til det har fått en fin stekeskorpe. Pass på at det ikke brenner seg.

    Server med stekte poteter og coleslaw. Se linken under.

Tips

  • 1,5 kilo til tre personer kan høres mye ut, men mesteparten er bein. Kjøp heller mer enn for lite for dette kommer til å gå unna.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*