Spicy pannekaker med potetfyll

Spicy potetpannekaker

Smaksrike og spicy pannekaker med chilli og hvitløk, fylt med poteter og bønner og toppet med yoghurtsaus. Perfekt til en mettende lunsj eller middag.

  • Serverer 3-4
  • Antall: 4 store pannekaker med fyll
  • Forberedelser: 15 minutter
  • Steketid: ca 10 minutter 
  • Vanskelighetsgrad: Lett
Mange kraftige krydder og gode smaker i denne retten.

Ingredienser:

Potetfyll:

  • Olivenolje til steking
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1/2 løk, skåret i tynne skiver 
  • 1 vårløk, hakket 
  • ca 5 cm raspet gurkemeie, eventuelt 1 ts gurkemeie pulver 
  • 3 kokte poteter
  • 1 stor kokt søtpotet 
  • 1 boks koke sorte bønner, eller andre bønner 

Pannekakerøre: 

  • 1,5 ts kuminfrø, hele
  • En halv teskje korianderfrø 
  • En halv – én rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 3 tommelstor ingefær, finrevet 
  • 125 gram hvetemel 
  • Ett stort egg 
  • 275 ml melk
  • Flaksalt og fersk pepper

Sterk yoghurtsaus:

  • En desiliter yoghurt naturell
  • Finhakket persille eller koriander 
  • 2 ts chilisaus, som Sriracha, eller etter smak 

Fremgangsmåte:

  1. Varm kuminfrø i en varm stekepanne i ca ett minutt til det begynner å lukte godt. Hell oppi en teskje olje, og finhakket chilli, hvitløk og ingefær. Fres i et par minutter til den er myk. Pass på at krydderne ikke brenner seg. 
  2. Ta hvitløk, chilli og krydder av varmen, og hell i en glassbolle. Du skal nå lage pannekakerøre. Bland melet med krydderne. Knekk i egget, og til sett halve melken. Bland til du har en tykk, klumpfri røre. Fortsett å røre mens du gradvis tilsetter resten av melken. Røren skal ha samme konsistens som fløte. Smak til med salt og pepper, og la hvile på benken i 10 minutter før du steker pannekakene. 
  3. Fyllet kan enten lages med gårsdagens restepoteter, eller du kan koke opp poteter. Del da dette i små biter for å redusere koketiden. Varm oljen i en stekepanne, og ha oppi sennepsfrøene. La steke i et par minutter til de begynner å «poppe». Til sett så løk og vårløk og stek til denne er blank. Ha så gurkemeie og poteter i pannen. Hell også oppi ca én desiliter bønner. Spe eventuelt på med litt olje etter behov. Stek i 3-4 minutter til potetene er myke, og blander seg med løken. Ta av pannen og avkjøl, mens du lager pannekakerøre. 
  4. Hell olje i pannen så den dekker hele, og hell oppi røren. Spre utover hele pannen, og stek til gyllen på hver side. Ha potet og bønnefyllet i hver pannekake og topp med yoghurt blandet med litt chillisaus, etter smak. Dryss over hakket koriander og persille. 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*