Spinat- og filopai

En enkel og god lunsj som lett kan tas med på jobb eller tur. 

  • Serverer: 4 personer 
  • Forberedelser: 15 minutter 
  • Steketid: 15 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser:

  • 4 vårløk, finhakket 
  • 1 fedd hvitløk, finhakket 
  • 1 teskje olivenolje 
  • 1 stor pose spinat 
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/2 teskje havsalt 
  • Fersk pepper 
  • 1/2 teskje chilisaus 
  • 1/2 teskje spisskummen, malt 
  • Noen dråper sitronsaft 
  • 150 gram fetaost 
  • 1 stor pose ferdig filodeig 
  • Lyse og sorte sesamfrø, til pynt på toppen
  • 1 egg, til pensling 

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk vårløk og hvitløk, og stek dette i olivenolje i en panne. 
  2. Når løken begynner å bli blank, heller du oppi spinaten. La denne dampe i pannen til den faller sammen, og all væske er fordampet. 
  3. Ha oppi muskatnøtt, salt, pepper, chilisaus, spisskummen og sitronsaft. Rør, og smak til. 
  4. La spinatblandingen avkjøles, før du har den over i en bolle sammen med smuldret fetaost. 
  5. Skjær filodeigen i rette flak, litt mindre enn en A4-side. Fyllet legges i midten og sidene brettes rundt. 
  6. Ha paiene over på et bakepapirkledd stekebrett. Rør sammen et egg, pensle hver pai, og strø over sesamfrø. 
  7. Stekes i 15 minutter på 200 grader til gyllenbrune. 
Sprø paideig med sunt og godt fyll.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*