sukkerfri iskrem

Sukkerfri iskrem

En utrolig god, sunn og sukkerfri iskrem som kan nytes med god samvittighet.

Denne isen er innmari god og en perfekt måte å bruke opp brune bananer. Søtsmaken kommer fra banan og lønnesirup, og melk og kokosmelk gir en kremet konsistens. Den har en deilig smak av peanøtt med et hint av banan og kokos. Jeg sverger til økologisk peanøttsmør fra Green Choice – får ikke nok av det 🙂

Dypper du isen i smeltet sjokolade (med eller uten sukker) blir den ekstra god og luksuriøs, men det er ikke nødvendig for et godt resultat. Til og med familien yngste (og mest kritiske) medlem godkjente denne isen. Rett og slett en nytelse.

Er du som meg, og ikke får nok av peanøttsmør – i både søte og salte retter – kan jeg også anbefale disse oppskriftene:

Sukkerfri iskrem

Recipe by Frøken FysenCourse: DessertCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Serverer

6

is
Forberedelse

10

minutes
Frysetid

2

hours 
Til sammen

2

hours 

10

minutes

Nydelig sukkerfri iskrem med smak av peanøtt, banan og kokos.

Ingredienser

  • 2 godt modne bananer

  • 3 spiseskjeer peanøttsmør

  • 1,5 desiliter helmelk

  • 1 desiliter kokosmelk

  • 2 spiseskjeer lønnesirup

  • 100 gram sjokolade

  • 1 teskje kokosolje

Fremgangsmåte

  • Ha bananer, peanøttsmør, helmelk, kokosmelk og lønnesirup i en blender. Bland til alt er er most og du har en tykktflytende blanding.
  • Hell i isformer, sett i pinne, og sett i fryseren i minst to timer.
  • Når isene er frosne, ta dem ut av formen. (bruk gjerne varmt vann hvis det er vanskelig)
  • Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad. Dypp hver is i litt sjokolade, og strø eventuelt over nøtter, strø eller lignende. La avkjøle på et bakepapir i frysen.

Tips

  • Hell gjerne sjokoladen over i et vidt glass. Dette gjør det lettere å dyppe og få en perfekt sjokoladetopp på isen.
  • Dersom du ikke har lønnesirup, kan dette erstattes med vanlig sukker.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*