Sukkerfritt mandelsmør

Hjemmelaget mandelsmør er deilig som pålegg på brødskiven, eller som en tilsetning i glasurer og kaker.

Mandelsmør krever bare noen få ingredienser, og er sunt og godt. Det eneste du trenger av utstyr er en kraftig kjøkkenmaskin, som kan finhakke nøttene.

Smaken av søtt og salt er en klassisk kombinasjon, og gjør deg helt hekta.

  • Antall: 1 stort glass
  • Forberedelser: 10 minutter
  • Steketid: 5 minutter
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser:

  • 250 gram mandler
  • 3-4 spiseskjeer solsikkeolje
  • 2 spiseskjeer vann
  • 1 teskje vaniljeessens
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 1/2 teskje maldonsalt

Fremgangsmåte:

  1. Ha nøttene over på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek ved 170 grader i cirka fem minutter til nøttene har fått en gyllenbrun farge. Avkjøl.
  2. Ha nøttene over i en kjøkkenmaskin, og kjør til de er i små biter. Hell olje og vann i nøtteblandingen, og kjør blandingen videre.
  3. Nøttene må hakkes i maskinen til de går fra en pulverisert konsistens, og til til de begynner å få en tyktflytende form. Dette skjer når nøttene frigir sine naturlige oljer, og tar rundt 5-7 minutter. Skrap jevnlig ned fra sidene med en slikkepott. Synes du blandingen er litt for tørr, tilsetter du litt mer olje eller vann.
  4. Helt til slutt tilsettes vaniljeessens, lønnesirup og salt. Smak til.
  5. Mandelsmøret kan oppbevares avkjølt i et lufttett glass eller boks i opp til to uker.

Slik ser nøttene ut etter hvert som de blir finmalt i kjøkkenmaskinen.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*