taco med svinekjøtt

Taco med svinekjøtt

Nydelig taco med svinekjøtt som er så mørt at det faller av beinet. Servert med en syrlig og salt avokadokrem i en maislefse, er dette det perfekte måltidet når du enkelt vil ta tacoen til nye høyder.

Jeg vet det er som å banne i kirken, men jeg sier det likevel – jeg er ikke spesielt glad i den tradisjonelle “fredagstacoen”. Spør du meg er den særdeles oppskrytt, og ofte tørr og kjedelig. Det meksikanske kjøkkenet derimot er fullt av store smaker og deilig krydder. Jeg ønsket derfor å lage en saftigere taco-versjon på en enkel måte. Derfor valgte jeg å lage taco med svinekjøtt, som har fått boble i vei i ovnen i to timer, og nærmest faller av beinet når det kommer ut.

taco med svinekjøtt

I denne versjonen brukte jeg nakkekoteletter med bein – et billig kjøttstykke som er nydelig når du gir det litt tid og kjærlighet. For å gjøre det hele enklest mulig brukte jeg en BBQ-blanding av ulike krydder, og gnidde inn kotelettene med dette, før jeg brunet dem og satt dem i ovnen i to timer på 160 grader.

Resultatet var nydelig og mørt kjøtt med mye smak. Dette kan gjøres lang tid i forveien, for så å varme kjøttet opp igjen før servering.

taco med svinekjøtt

Det saftige kjøttet kombinert med en silkemyk avokadokrem, chilisaus og myke maistortillas er et ypperlig måltid med smak av Mexico.

taco med svinekjøtt

Ønsker du flere taco-oppskrifter, kan jeg også anbefale min deilige vegetartaco med bønner, og denne smaksbomben av en tacosuppe med grillet paprika.

Taco med svinekjøtt og avokadokrem

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: MeksikanskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Koketid

2

hours 
Til sammen

2

hours 

20

minutes

Taco med mørt svinekjøtt og en syrlig avokadokrem.

Ingredienser

  • 4 store nakkekoteletter av svin

  • 2 spiseskjeer BBQ-krydder eller tacokrydder

  • 1 spiseskje paprikapulver

  • Olje til steking

  • 1 boks hakkede tomater

  • 600-800 milliliter utblandet kjøttbuljong (nok til å dekke kjøttet)

  • 2 desiliter eplejuice

  • Avokadokrem
  • 2 modne avokado, delt og renset for skall og stein

  • 3 spiseskjeer rømme eller crème fraîche

  • 3 spiseskjeer limesaft

  • 3/4 teskje salt

  • Eventuelt noen dråper chilisaus – smak til

  • Tilbehør
  • Tacolefser, gjerne laget av maismel

  • Salsa, salat, tomat, mais, bønner, revet ost, eller annet tilbehør etter ønske

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet inn med BBQ-krydder og paprikapulver. I en ildfast gryte – brun kjøttet på medium høy varme.
  • Tilsett tomater, buljong og eplejuice til gryten med kjøttet, og kok opp. Ha nok væske i gryten, så det dekker kjøttet.
  • Klipp ut et stykke bakepapir, og legg over kjøttet. Sett gryten i ovnen på 160 grader, og la boble i vei i cirka to timer. Kjøttet skal vær helt mørt, og falle fra beinet når det tas ut.
  • La kjøttet avkjøle noe. Bruk to gafler, og ta kjøttet fra hverandre, fjern beina, og legg kjøttet i en skål med litt av sausen.
  • Avokadokrem
  • Rens avokadoene og fjern stein og skall. Mos lett med en gaffel, før du har det over i en bolle sammen med rømme, limesaft og salt. Mos med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til det har en kremet konsistens.
  • Smak til med eventuelt mer salt og limesaft, og chilisaus hvis du bruker det.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*