tacosuppe

Tacosuppe

En rik og fyldig tacosuppe laget på grillet paprika, og smakssatt med tacokrydder som kummin, paprikapulver og hvitløk.

Suppen er full av vitaminer og næringsstoffer, og kan toppes med valgfritt tilbehør som avokado, fetaost eller cheddar, tacochips eller stekte tortillas.

Grillet paprika er en nydelig og allsidig ingrediens som kan brukes i alt fra gryter, og sandwicher til supper. Bakgrunnen for denne suppen var at jeg fikk veldig lyst på grillet paprika, og tenkte at den søtlige smaken ville bli en god base for en suppe. Derfor grillet jeg et brett med paprika, og brukte det som basis for det som til slutt ble en slags tacosuppe.

tacosuppe

Den har masse smak, og gjøres litt mektigere med topping som avokado og ost. En god idé er å sette ut alt tilbehøret i små skåler på bordet, og la alle forsyne seg av det de selv måtte ønske i suppen.

Paprikaene blir raskt brent under grillelementet, så følg godt med! Dette tar cirka 10-15 minutter, og skinnet på paprikaene skal bli svart. Dette skal senere tas av. Se før og etter steking på bildet under.

tacosuppe

Når paprikaene først er grillet tar det nesten ingen tid å slenge sammen resten av suppen. En deilig og varmende middag, som kan være et alternativ til fredagstacoen.

Her er også noen andre taco-alternativer: vegetartaco med bønner og laksetaco med avokadokrem.

Tacosuppe

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: MeksikanskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

20

minutes
Koketid

15

minutes
Steketid

15

minutter
Til sammen

50

minutes

En deilig tacosuppe med grillet paprika.

Ingredienser

  • 6-7 store paprika, renset og delt i to

  • 4 store hvitløksfedd

  • 3 spiseskjeer olivenolje 

  • 1 stor løk, finhakket 

  • 3 spiseskjeer tomatpuré

  • 2 teskjeer malt kummin

  • 2,5 teskje paprikapulver (kan gjerne være røkt)

  • 1 teskje malt koriander

  • 1 teskje salt 

  • 1 liter utblandet grønnsaks- eller kyllingfond/buljong 

  • 1 teskje maizena, utblandet i 1/2 desiliter vann 

  • Topping
  • 1 avokado, delt i mindre biter

  • Fetaost

  • Cheddarost

  • Tortilla, stekt i olje og revet i mindre biter

  • Koriander, finhakket

  • Tacochips

  • Chiliolje

Fremgangsmåte

  • Del paprikaene i to, og fjern innmat og frø. Legg paprikaene med snittsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg også hvitløksfedd (med skall) mellom paprikaene. Stek under grillelementet i ovnen på sterk varme (250-280 grader) i cirka 15 minutter til skallet begynner å bli svart. 
  • Legg paprikaene i en boks med lokk, (eller i en bolle dekket med aluminiumsfolie) og la dem dampe i rundt 10 minutter. Dette gjør det lettere å fjerne skallet. Ta av skall på paprika og hvitløk, og finhakk disse. 
  • Varm olivenolje i en gryte. Fres finhakket løk og hvitløk under stadig omrøring i rundt fem minutter til løken er blank. 
  • Tilsett tomatpuré, kummin, paprikapulver, koriander og salt. Fres i et minutt under omrøring. Tilsett paprika og buljong, og kok opp. La småkoke i rundt 10 minutter. Helt til slutt tilsett én teskje maizena utblandet i litt vann (dette kan sløyfes).
  • Ta kjelen av platen, og kjør suppen jevn og klumpfri med en stavmikser eller bruk en blender. Smak til med eventuelt mer krydder eller fond.

    Topp med valgfritt tilbehør. 
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*