teriyaki-kjøttboller

Teriyaki-kjøttboller

Teriyaki-kjøttboller er saftige kjøttboller dekket i teriyakisaus og servert med søtpotetpuré og fetaost. Salt, søtt, syrlig og saftig – alt i en rett.

Dette er en rustik og barnevennlig familiefavoritt, som er en miks mellom asiatisk og italiensk. Teriyaki-sausen passer perfekt til de saftige kjøttbollene, og fungerer som en glaze. Servert med søtpotetpuré, dampede grønne grønnsaker, fetaost og granateple, er dette et lite festmåltid på tallerkenen. Hverdagsmat på sitt beste. Det kan være lurt å lage ekstra mange, for disse forsvinner fort fra middagsbordet.

For å gjøre det lettvint har jeg brukt vanlig karbonadedeig i kjøttbollene, man kan alternativt bruke kjøttdeig eller kverne kjøttet selv av høyrygg. Fetaosten kan også fint blandes inn i kjøttbollene.

Teriyaki-kjøttboller

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagCuisine: Asiatisk og italienskDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

25

minutes
Steketid

15

minutes
Til sammen

40

minutes

Teriyaki-kjøttboller med fetaost og søtpotetpuré. En salt, søtt og saftig hverdagsrett.

Ingredienser

  • Kjøttboller
  • 400 gram karbonadedeig

  • 1 desiliter loff/hvitt brød, i smuler

  • 3-4 spiseskjeer melk

  • 1 spiseskje hvetemel

  • 1 spiseskje Worcestersaus 

  • 1/2 teskje salt + litt fersk pepper

  • Olivenolje og smør til steking

  • 2-3 spiseskjeer teriyaki-saus

  • Søtpotetpuré
  • 2 store søtpoteter, skåret i små biter

  • 3 spiseskjeer smør

  • 1 desiliter helmelk eller fløte

  • 1/2 teskje salt

  • 1/4 teskje muskatnøtt, malt

  • Tilbehør
  • 1 brokkoli, delt i buketter og dampet

  • 1/2 granateple, kjerner

  • 1 desiliter fetaost, smuldret

  • 2-3 vårløk, finhakket

Fremgangsmåte

  • Riv brødet i små biter, og hell over melken. La det stå til melken har trukket inn i brødet. Hell av eventuell ekstra melk som ikke trekker inn.
  • Bland sammen karbonadedeig og brødsmuler. Tilsett hvetemel, Worcestersaus, salt og pepper. Rør alt god sammen, og form små kjøttboller.
  • Stek kjøttbollene i en blanding av olje og smør. La dem bli godt brunet på alle sider, og pass godt på så de ikke blir brent. Helt til slutt – tilsett teriyaki-saus i pannen, og la kjøttbollene dekkes av sausen. Skru ned varmen, og la dem steke til de er gjennomstekt.
  • Søtpotetpuré: Skrell søtpotetene, og skjær dem i mindre biter. La dem koke i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet, mos potene og tilsett smør. La smøret smelte, og rør inn melk, salt og muskattnøtt. Smak til.
  • Damp grønnsakene, og behold vårløken rå. Rens granateplet og smuldre fetaosten i mindre biter. Server søtpotetpuré og kjøttboller toppet med fetaost, grønt og granateplekjerner.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*