tiramisukake

Tiramisukake

En uimotståelig tiramisukake med sjokolade, vanilje og kaffe. Enkel å lage og helt nydelig smak.

tiramisukake

Den italienske klassikeren tiramisu – en lagkake med kjeks dyppet i kaffesirup med mascarponekrem og kakaopulver – er en av verdens beste desserter. Ofte lages den dagen før den skal spises, så sirupen absorberes i kjeksene og kremosten stivner.

Dette er en raskere kake-versjon, der en kakebunn med vanilje og sjokolade dynkes i kaffesirup, og toppes med en kremost-glasur.

tiramisukake

Oppskriften er inspirert av den amerikanske matbloggen Halfbakedharvest, med noen justeringer.

tiramisukake

Tiramisukaken er veldig enkel å lage, og smaker helt nydelig av kaffe, sjokolade og kakao. Enkelt, deilig og ekstravagant – noe mer kan man ikke ønske seg 🙂

Får du ikke nok av tiramisu, kan jeg også anbefale denne sitron-versjonen av den italienske desserten.

Tiramisukake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: ItalienskDifficulty: Lett
Lager

1

kake
Forberedelse

20

minutes
Steketid

35

minutes
Til sammen

55

minutes

En deilig kake med sjokolade og vanilje – toppet med mascarponekrem.

Ingredienser

  • Kakebunn
  • 115 gram smør, romtemperert

  • 100 gram sukker

  • 1 desiliter rømme

  • 1 spiseskje vanilje-essens

  • 3 egg, romtemperert

  • 200 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1/2 teskje salt

  • 100 gram sjokolade, finhakket

  • Kaffesirup
  • 1 desiliter sterk kaffe

  • 1 spiseskje honning

  • 1/2 teskje vanilje-essens

  • 1 spiseskje amaretto eller kaffelikør

  • Glasur og pynt
  • 120 gram kremost eller mascarpone, romtemperert

  • 1,5 desiliter kremfløte

  • 3 spiseskjeer lønnesirup

  • 1,5 teskje vaniljessens

  • En klype salt

  • 1-2 teskjeer kakaopulver

Fremgangsmåte

  • Kake
  • Smør en 22 centimeter kakeform (standard størrelse), og sett ovnen på 175 grader over – og undervarme.
  • Krem sammen smør og sukker. Tilsett rømme og en spiseskje vanilje-essens. Rør godt.
  • Rør inn ett og ett egg. Bland godt mellom hver gang.
  • Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Rør inn melblandingen litt og litt mens maskinen går/du rører. Helt til slutt blander du inn hakket sjokolade, som du folder inn med en slikkepott.
  • Stek kaken i 35-40 minutter midt i ovnen til den er gjennomstekt. La avkjøles.
  • Kaffesirup
  • Bland alle ingrediensene i en kjele, og kok opp. Ta av platen og la avkjøles noe. Smak til.
  • Glasur
  • Rør kremosten, eller kjør den i en bakemaskin, til den er myk. La maskinen gå på medium hastighet, mens du tilsetter fløten litt og litt i en tynn stråle.
  • Rør i 1-2 minutter til glasuren er myk og kremete. Tilsett lønnesirup, vaniljeessens og salt.
  • Montering
  • La kaken avkjøles helt. Hell litt og litt kaffeglasur over kaken med en skje. Dette skal absorberes i kaken. Du trenger ikke å bruke all sirupen. Kaken skal bli myk og smake av kaffe, men unngå at den blir bløt.
  • Dekk med glasuren og dryss over noen teskjeer med kakaopulver. La stå kaldt før servering.

Tips

  • Lag ekstra kremost. Del kaken i to og fyll et ekstra lag med glasur midt i kaken for en ekstra mektig og dekadent dessert.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*