Tomatgryte med bønner og gresskar-ris

En skikkelig god vegetarrett – full av friske smaker.

Denne gryten kan minne om en slags ratatouille, og metter ekstra godt på grunn av bønnene. Det beste er at man kan egentlig kan bruke de grønnsakene man har tilgjengelig, bare man husker å justere koketiden noe.

Server gjerne med gresskar-ris. Den jeg lagde var med brun ris og tok rundt 50 minutter. Bruker du vanlig hvit ris, er den ferdig på under et kvarter.

Det er mange ingredienser her, men dette er for det meste ting som mange har i kjøleskapet fra før, som for eksempel løk, hvitløk og tomater på boks.

Ratatouille med bønner og gresskar-ris

Recipe by Frøken FysenCourse: MiddagDifficulty: Lett
Serverer

4

stykker
Forberedelse

15

minutes
Steketid

15

minutes
Gresskar-ris – koketid

50

minutter

En deilig og mettende grønnsaksgryte med bønner og tomat. Her servert med smaksfull gresskar-ris.

Ingredienser

  • Tomatgryte med hvite bønner
  • 2 spiseskjeer olivenolje 

  • 2 sjalottløk, finhakket

  • 2 vårløk 

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 1 paprika, skåret i mindre biter

  • 1/2 squash, skåret i mindre biter

  • 2 desiliter cherrytomater, delt i to

  • 1/2 boks knuste tomater

  • 1 teskje eplesider- eller hvitvinseddik 

  • 1 teskje rød currypaste

  • 1/2 teskje salt 

  • 1/4 teskje allehånde 

  • 1 klype sukker 

  • 1 boks store hvite bønner

  • En neve finhakket basilikum

  • Gresskar-ris
  • 1 spiseskje sesamolje 

  • 5 centimeter frisk ingefær, skrelt og revet 

  • 1 hvitløksfedd, finhakket eller revet 

  • 100 gram gresskar, skrelt og revet grovt 

  • 3 desiliter økologisk basmatiris (jeg brukte naturris) 

  • 5 desiliter vann 

  • 1 desiliter kokosmelk

  • 1/2 teskje salt 

  • 1 spiseskje gresskar- eller kyllingfond (eventuelt en halv buljongterning, løst opp i det kokende vannet) 

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløken i cirka to centimeter store biter. Fres all løken i en panne med olivenolje. Pass på hele tiden så ingenting brenner seg. Fres til løken bli blank, men ikke brun – cirka 5 minutter på medium sterk varme. 
  • Tilsett oppskåret paprika, squash, og cherrytomater, Rør godt, og stek videre til grønnsakene mykner, rundt 3-4 minutter. 
  • Ha oppi knuste tomater, eddik, currypaste, salt, allehånde og sukker. Samt hvite bønner (uten laken) og basilikum. La småputre i rundt fem minutter før du serverer. 
  • Gresskar-ris
  • Varm oljen i en gryte. Fres finhakket ingefær og hvitløk og revet gresskar i et par minutter. Rør hele tiden, så ingenting brenner seg.
  • Skyll risen godt. Ha risen i gryten, og hell på vann, kokosmelk, salt og buljong. Kok opp etter anvisning på pakken. Bruker du naturris eller brun ris tar dette lengre tid, min var ferdig etter cirka 45 minutter.

Tips

  • Bytt gjerne ut paprika eller squash med aubergine, blomkål, brokkoli eller grønne aspargesbønner. Bønner kan også byttes ut med biter av kokt potet.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*