En nydelig tropisk yoghurt med mango, blåbær og pasjonsfrukt – kun søtet med litt lønnesirup.
Dette er en nydelig og lett frokost eller lunsj – proppfull av vitaminer og gode næringsstoffer. Jeg har brukt naturell yoghurt, som jeg kun har søtet med litt lønnesirup, og lagt det lagvis med frukt, chiafrø, kokos og havregryn.

Under kommer et forslag til mulige ingredienser, men du står selvsagt helt fritt til å bruke det du måtte ha tilgjengelig. Frossen frukt fungerer også helt utmerket hvis man lar det stå og tine i noen minutter før man spiser.
Tropisk yoghurt
Course: Frokost, LunsjDifficulty: Lett1
person5
minutes5
minutesEn deilig og sunn yoghurt med mango, pasjonsfrukt og kokos.
Ingredienser
2-3 desiliter yoghurt naturell
1 spiseskje lønnesirup
2 spiseskjeer chiafrø
3 spiseskjeer havregryn
2 spiseskjeer kokosflak
1/2 mango, skrelt og skåret i biter
3-4 jordbær, most eller skåret i biter
En neve blåbær
Frøene fra 1 pasjonsfrukt
Valnøtter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Rør sammen yoghurt og lønnesirup.
- Start med et lag yoghurt i bunnen av en skål eller glass. Dryss over havregryn, chiafrø og kokos. Fortsett deretter med mer yoghurt, og så et lag frukt, for eksempel mango eller jordbær. Topp med mer yoghurt, og deretter enda et lag med havregryn, chia og kokos. Lag så mange lag du har plass/lyst til.
- Topp med resten av frukten, pasjonsfrukt og nøtter.