Vafler

Nystekte vafler er noe av de aller beste som finnes, og de kan varieres til det uendelige med ulikt fyll og pålegg. Vaflene er like gode i matpakken som til frokost eller kveldsmat.

Mormoren min pleide alltid å servere rømmevafler når jeg kom på besøk, og jeg husker det som de beste vaflene jeg har smakt. Denne oppskriften er basert på hennes originale, men blir laget med kulturmelk for å gi et enda skarpere og syrlig sting. Jeg har også brukt havregryn for å skape litt bedre konsistens.

Vafler

Recipe by Frøken FysenCourse: Frokost, LunsjCuisine: NorskDifficulty: Lett
Antall

9

vafler
Forberedelse

10

minutes
Steketid

10

minutes
Hviletid

15

minutes
Til sammen

35

minutes

Deilige og myke vafler laget med kulturmelk og havregryn.

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smør 

  • 3 egg

  • 1/2 desiliter sukker

  • 1,5 desiliter kulturmelk 

  • 2 desiliter melk 

  • 3 desiliter hvetemel 

  • 1 desiliter havregryn 

  • 1 teskje vaniljesukker/ekstrakt 

  • 1/2 teskje bakepulver 

  • 1/2 teskje kardemomme 

  • En klype salt 

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret, og sett til side for å avkjøles.
  • Pisk sammen egg og sukker. (Det skal ikke bli eggedosis, men en lett, skummende gul masse)
  • Bland de tørre ingrediensene i én bolle, og de våte i en annen. Hell litt av de tørre, og litt av de våte ingrediensene inn i røren annenhver gang til alt er brukt opp og du har en klumpefri røre.
  • Tilsett smøret, rør godt og la røren hvile i 15 minutter før du steker vaflene.

Tips

  • For grovere vafler kan halvparten av hvetemelet erstattes med fullkornsmel, eller du kan ha i mer havregryn og kutte ned på mengden mel.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*