Valentinskake

Valentineskake

En nydelig og enkel valentinskake å servere til den du elsker på kjærlighetensdag 14. februar.

Den beskjedne bløtkaken får altfor lite oppmerksomhet hvis du spør meg. Bløtkake er helt nydelig på smak, og kan varieres med det du liker av syltetøy, frukt eller sjokolade. Denne kaken har jeg laget med et lag bringebærsyltetøy, og et lag med sitronkrem. Det gjør kaken akkurat passe søt og syrlig. Kaken er enkelt pyntet med bringebær og revet sjokolade.

Dersom du vil lage en hjertekake, men ikke har hjerteform kan du eventuelt lage kaken i en liten langpanne og skjære ut hjerter. Doble da oppskriften.

Valentinskake

Fordi kaken er fylt med krem er det lurt å lage den samme dagen som den skal spises, eller eventuelt kvelden i forveien. Happy Valentine:)

Andre gode kaker til Valentinsdagen (eller en annen dag du har lyst på kake):

Valentineskake

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: SkandinaviskDifficulty: Lett
Serverer

8

stykker
Forberedelse

30

minutes
Steketid

30

minutes
Til sammen

1

hour 

En nydelig Valentinskake – bløtkake fylt med bringebærsyltetøy og sitronkrem.

Ingredienser

  • Sukkerbrød
  • 4 egg

  • 125 gram sukker

  • 125 gram hvetemel

  • 1 teskje bakepulver

  • 1 teskje vaniljeessens

  • Bringebærsyltetøy
  • 3 desiliter bringebær

  • 3 spiseskjeer sukker

  • 1 teskje sitronsaft

  • Krem
  • 3 desiliter fløte

  • 2 teskjeer sukker

  • Sitronkrem (lemon curd)
  • 1,5 desiliter sitronsaft

  • 3 egg

  • 120 gram sukker

  • 1 spiseskje maizenna

  • 70 gram smør

Fremgangsmåte

  • Sukkerbrød
  • Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakemaskin på høy hastighet med en ballongvisp. Det tar rundt 4-5 minutter.
  • Sikt inn hvetemel og bakepulver og tilsett vaniljeessens. Rør forsiktig med en slikkepott til alt er såvidt blandet.
  • Hell deigen i en smurt form (24 centimeter). Stek på nederste rille på 170 grader i 25-30 minutter til sukkerbrødet er gyllenbrunt og gjennomstekt. La avkjøle.
  • Del kaken i tre lag når den er avkjølt. Dynk gjerne hver bunn med litt eplejuice, eller eventuelt likør.
  • Lag fyllene som beskrevet under. Start med et lag krem og bringebærsyltetøy, og så et lag sitronkrem. Ha litt krem på hvert lag og smør resten rundt og oppå kaken. Pynt med bringebær og sjokolade, og sett kaldt frem til den skal spises.
  • Bringebærsyltetøy
  • Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft. Rør til sukkeret er løst opp. Klem bærene forsiktig med en gaffel. Avkjøl.
  • Krem
  • Pisk fløte og sukker til krem.
  • Sitronkrem
  • Kok opp sitronsaften.
  • Rør sammen sukker, maizenna og egg i en bolle. Hell litt av den varme sitronsaften inn i blandingen mens du rører kraftig. Fortsett å røre mens du heller i resten av sitronsaften. (dette for at eggene ikke korner seg)
  • Ha sitronkremen tilbake i en kjele, og kok opp under konstant omrøring. Når blandingen koker, ta den umiddelbart av platen, og hell over i en bolle eller skål.
  • Mens kremen fortsatt er varm, tilsett smøret litt om gangen i små biter, og rør dem inn i kremen. La avkjøle.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*