En nydelig formkake med valnøtter og rosiner. En sterk kaffeglasur er prikken over i-en.
Valnøtter er en av mine favorittingredienser, og noe jeg spiser nesten daglig. Enten i salater, som topping på pasta, snacks eller i desserter og kaker. De har en deilig smak og er på toppen av det hele veldig sunne – what’s not to love:)

Denne kaken ble til fordi jeg fikk en uimotståelig trang til å bake noe med smak av valnøtter og kaffe. Jeg baserte kaken på en tradisjonell krydder-kake oppskrift, og tilsatte masse nøtter, rosiner og noen hakkede dadler (dadler kan sløyfes om du ikke har). Kaken er søt, men balanseres av kaffeglasuren. Rett og slett en vinner i min bok.
Fordi den er full av nøtter og frukt trenger kaken å stekes i nesten én time. Sjekk den underveis, og legg gjerne over et bakepapir halvveis gjennom steketiden, så toppen ikke blir brent.
Valnøttkake med kaffeglasur
Course: KakeCuisine: EngelskDifficulty: Lett1
kake15
minutes43
minutes1
hour15
minutesEn nydelig valnøttkake med sterk kaffeglasur.
Ingredienser
120 gram valnøtter (30 til topping)
150 gram smør, romtemperert
220 gram brunt sukker
3 egg
240 gram hvetemel
1,5 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
1 teskje kanel
1 teskje malt ingefær
1/4 teskje kardemomme
1/4 teskje salt
80 gram rosiner
2-3 store dadler, hakket i biter
- Glasur
1,5 desiliter melis
2-3 spiseskjeer sterk kaffe
En klype salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader. Rist valnøttene forsiktig i en varm panne i noen minutter til de begynner å lukte godt. Ta vekk fra varmen, og grovhakk på en fjøl.
- Krem sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg. Bland godt mellom hvert.
- Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og krydder.
- Tilsett hakkede valnøtter, rosiner og dadler. (Gjem gjerne 30 gram valnøtter, cirka en håndfull, til å pynte med) Rør til alt er såvidt blandet, og hell deigen i en brødform dekket med bakepapir.
- Stek på 180 grader i 50-60 minutter midt i ovnen. Legg gjerne over et bakepapir halvveis i stekingen så toppen ikke blir brent. Kaken er ferdig når det ikke sitter fast deigrester på en bakenål/tannpirker. Avkjøl på rist før du pynter med glasur.
- Glasur
- Rør sammen melis, kaffe og salt og bre over kaken. Strø over valnøtter. La stivne før du skjærer stykker.