valnøttkake med kaffeglasur

Valnøttkake med kaffeglasur

En nydelig formkake med valnøtter og rosiner. En sterk kaffeglasur er prikken over i-en.

Valnøtter er en av mine favorittingredienser, og noe jeg spiser nesten daglig. Enten i salater, som topping på pasta, snacks eller i desserter og kaker. De har en deilig smak og er på toppen av det hele veldig sunne – what’s not to love:)

valnøttkake med kaffeglasur

Denne kaken ble til fordi jeg fikk en uimotståelig trang til å bake noe med smak av valnøtter og kaffe. Jeg baserte kaken på en tradisjonell krydder-kake oppskrift, og tilsatte masse nøtter, rosiner og noen hakkede dadler (dadler kan sløyfes om du ikke har). Kaken er søt, men balanseres av kaffeglasuren. Rett og slett en vinner i min bok.

Fordi den er full av nøtter og frukt trenger kaken å stekes i nesten én time. Sjekk den underveis, og legg gjerne over et bakepapir halvveis gjennom steketiden, så toppen ikke blir brent.

Valnøttkake med kaffeglasur

Recipe by Frøken FysenCourse: KakeCuisine: EngelskDifficulty: Lett
Lager

1

kake
Forberedelse

15

minutes
Steketid

43

minutes
Til sammen

1

hour 

15

minutes

En nydelig valnøttkake med sterk kaffeglasur.

Ingredienser

  • 120 gram valnøtter (30 til topping)

  • 150 gram smør, romtemperert

  • 220 gram brunt sukker 

  • 3 egg

  • 240 gram hvetemel

  • 1,5 teskje bakepulver

  • 1 teskje vaniljesukker

  • 1 teskje kanel

  • 1 teskje malt ingefær 

  • 1/4 teskje kardemomme

  • 1/4 teskje salt 

  • 80 gram rosiner

  • 2-3 store dadler, hakket i biter

  • Glasur
  • 1,5 desiliter melis

  • 2-3 spiseskjeer sterk kaffe

  • En klype salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Rist valnøttene forsiktig i en varm panne i noen minutter til de begynner å lukte godt. Ta vekk fra varmen, og grovhakk på en fjøl.
  • Krem sammen smør og sukker. Tilsett ett og ett egg. Bland godt mellom hvert.
  • Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og krydder.
  • Tilsett hakkede valnøtter, rosiner og dadler. (Gjem gjerne 30 gram valnøtter, cirka en håndfull, til å pynte med) Rør til alt er såvidt blandet, og hell deigen i en brødform dekket med bakepapir.
  • Stek på 180 grader i 50-60 minutter midt i ovnen. Legg gjerne over et bakepapir halvveis i stekingen så toppen ikke blir brent. Kaken er ferdig når det ikke sitter fast deigrester på en bakenål/tannpirker. Avkjøl på rist før du pynter med glasur.
  • Glasur
  • Rør sammen melis, kaffe og salt og bre over kaken. Strø over valnøtter. La stivne før du skjærer stykker.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*