vaniljemilkshake

Vaniljemilkshake

Sommeren har endelig kommet, og det nyter vi vel alle i fulle drag etter en heller kjølig vår? Selv om jeg som regel elsker å bruke tiden til å bake, har det faktisk fristet litt mer å være ute i solen de siste dagene. Men det betyr ikke at man skal være uten søtsaker og dessert av den grunn! Det varme været gjorde at jeg fikk veldig lyst på milkshake, og jeg laget en hel enkel vaniljemilkshake.

Jeg valgte også å lage en bringebærpuré som jeg helte i glasset, før jeg helte i milkshaken. Resultatet ble helt nydelig! Det beste med milkshake er selvfølgelig at du kan variere i det uendelige med det du har tilgjengelig, for eksempel kakao, syltetøy, peanøttsmør, banan, frosne bær osv. Her er det bare å leke seg, eller la hver enkelt lage sin helt egne smak.

vanljemilkshake

Milkshake virker enkelt, men det er noen triks som garanterer et ekstra bra resultat. Derfor gjorde jeg litt research før jeg satte i gang. Dere, kjære matvenner, skal selvfølgelig slippe å gjøre det samme. De viktigste punktene for å lage en perfekt milkshake er:

  • Avkjøl glassene du skal bruke. Sett glassene i fryseren litt før du lager milkshaken. Det gjør at milkshaken holder seg kald lenger, og du får i tillegg lekre frosne glass.
  • La isen du bruker bli ganske myk, før du har den i blenderen. Dette gir best konsistens, og gjør også at det er lettere å få alt godt blandet.
  • Til vaniljemilkshake – tilsett gjerne litt vaniljeessens for ekstra god smak.
  • Bruk gjerne helmelk hvis du har. Denne er fetere enn skummet- og lettmelk, og vil gi bedre konsistens.
  • Topp gjerne shaken med pisket krem. Pisk denne i forkant, og la kremen bli kald før du har den i en sprøytepose og sprøyter en generøs topp som kronen på verket.

Vaniljemilkshake

Recipe by Frøken FysenCourse: UncategorizedCuisine: AmerikanskDifficulty: Lett
Lager

2

milkshake
Forberedelse

10

minutes
Til sammen

10

minutes

Myk og kremet vaniljemilkshake med bringebærpuré.

Ingredienser

  • 4 store scooper vaniljeis, ganske myk (én scoop er så mye du får plass i en iskremskje)

  • 2 desiliter helmelk, kald

  • 1 teskje vaniljeessens (valgfritt)

  • Bringebærpuré
  • 2 desiliter bringebær, frosne eller ferske

  • 1/2 desiliter vann

  • 2 spiseskjeer sitronsaft

  • 1/2 desiliter sukker

  • Topping
  • 2 desiliter kremfløte

  • 1 teskje sukker

Fremgangsmåte

  • Legg glassene i fryseren, så de blir helt kalde før servering.
  • Bland sammen is, melk og vaniljeessens i en blender. Det er viktig at isen er ganske myk. Kjør til alt er såvidt blandet og har en kremet konsistens.
  • Bringebærpuré
  • Kok opp bringebær, sukker, vann og sitronsaft i en kjele. Kok til alt er godt og blandet, og sukkeret er løst opp i bærsaften.
  • Sil blandingen for å få vekk frøene, og avkjøl. Bruk cirka 2 spiseskjeer bringebærpuré i hvert glass. Hell puréen i de kalde glassene før du har i milkshaken. Det gir et kult mønster og smaker deilig.
  • Topping
  • Stivpisk fløten med sukker. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt en generøs topp på hvert glass. Topp gjerne med litt mer av bringebærpuréen.

Tips

  • Bruk resten av bringebærpuréen til topping i kaker og glasurer, eller på yoghurt. Smaker nydelig!
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*