En deilig og lett vårpasta med erter, asparges og brokkoli.
Vi går omsider (!) mot lysere tider, og det føles helt nydelig. For de fleste påvirker også vær og årstid kostholdet. Jeg får i hvert fall mer lyst på lettere og sunnere mat når det er varmere i luften.

Denne retten er veldig enkel og rask og slenge sammen, og kan tilpasses til hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. Grønnsakene kan byttes ut. Det kan også ostetype og pasta. Så tenk på denne oppskriften mer som inspirasjon enn som en streng oppskrift som må følges til punkt og prikke.
Vårpasta
3
servings10
minutes15
minutes25
minutesEn god, lett og rask vårpasta med grønnsaker og fetaost.
Ingredienser
Olivenolje og smør til steking
1/2 løk, finhakket
1/4 nykål, finhakket
1 teskje hvetemel
1,5 desiliter utblandet buljong (kylling eller grønnsaksbuljong)
1 desiliter fløte
1/4 teskje salt + litt pepper
2 spiseskjeer fetaost
Noen dråper sitronsaft
En bunt asparges
1,5 desiliter erter
1 liten brokkoli, skåret i buketter
100 gram fetaost
1/2 pakke tørket pasta (kokes etter anvisning på pakken)
Fremgangsmåte
- Kok opp saltet vann til pastaen. Finhakk en halv løk, og stek blank i en blanding av olivenolje og smør.
- Snitt kålen fint, og fres i pannen sammen med løken. Når kålen begynner å bli myk, strø over mel, og rør godt.
- Tilsett utblandet buljong til pannen, og rør. (bruk gjerne kokevann fra pastaen) Rør inn fløte og fetaost. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken. Skjær opp asparges og brokkoli, og la dette og ertene trekke i sausen (er bitene store, kan du la dem koke i pastavannet)
- Tøm vannet av pastaen, og bland sammen pasta, saus og grønnsaker. Server med ekstra fetaost på toppen.